Contactloos betalen met je hand? Nu mogelijk met een ingebrachte microchip
Een techbedrijf in het Verenigd Koninkrijk rolt as we speak een microchip uit die in de handen van mensen kan worden geïmplanteerd met als doel contactloos betalen makkelijker te maken.
Het in Londen gevestigde Walletmor zegt dat de chip zal werken met de Purewrist-app, een digitale portemonnee. Na het downloaden van de app gaan gebruikers naar een specialist om een chip in hun handen te laten installeren die samenwerkt met de app en bedrijven die de app gebruiken.
Zodra gebruikers volledig zijn ‘afgesteld’ op de microchip en app, kunnen ze betalingen doen met het geld van hun bankrekeningen.
Het bedrijf zegt zelf dat het implantatieproces ‘veilig’ is. De huidincisie voor het implantaat is volgens Walletmor erg klein en is meestal 7 millimeter lang, de procedure duurt ongeveer vier minuten.
Het implantaat zelf kost $ 299, volgens de website van het bedrijf.
“Het implantaat kan worden gebruikt om te betalen voor een drankje op het strand in Rio, een kopje koffie in New York, een knipbeurt in Parijs – of bij uw plaatselijke supermarkt”, vertelde oprichter en CEO Wojtek Paprota aan de BBC. “Het kan overal worden gebruikt waar contactloze betalingen worden geaccepteerd.”
Groeiende populariteit van contactloos betalen door ‘pandemie’
Contactloze of tap-to-pay betalingssystemen zijn al lang populair als de standaard manier om voor goederen en diensten te betalen. Maar tap-to-pay is de afgelopen jaren in populariteit gegroeid in voornamelijk de Verenigde Staten, -vooral tijdens de pandemie. Door de maatregelen werden klanten en verkopers immers aangespoord om fysieke interactie met contant geld en kaarten te vermijden. Natuurlijk allemaal een toevallige ontwikkeling..
Apple zegt dat het de mogelijkheden van de iPhone uitbreidt om contactloze betalingen te accepteren, waardoor het voor verkopers gemakkelijker wordt om tap-to-pay-transacties uit te voeren zonder extra hardware te hoeven kopen.
Google en Samsung hebben Android-apparaten aangekondigd waarmee verkopers die apparaten ook als contactloze betaalterminals kunnen gebruiken. Deze aankondigingen waren grotendeels gericht op de markt buiten de Verenigde Staten, waar contactloze betalingsgewoonten al langer ‘ingeburgerd’ zijn.
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.