Café Weltschmerz https://cafeweltschmerz.nl/ Tue, 29 Nov 2022 17:45:00 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Hoogleraar Stanford University: ‘Als je ingaat tegen wetenschappelijke elite, wordt leven een hel’ https://cafeweltschmerz.nl/hoogleraar-stanford-university-als-je-ingaat-tegen-wetenschappelijke-elite-wordt-leven-een-hel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hoogleraar-stanford-university-als-je-ingaat-tegen-wetenschappelijke-elite-wordt-leven-een-hel https://cafeweltschmerz.nl/hoogleraar-stanford-university-als-je-ingaat-tegen-wetenschappelijke-elite-wordt-leven-een-hel/#respond Tue, 29 Nov 2022 17:45:00 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49613 ‘Als je ingaat tegen de wetenschappelijke elite, wordt je leven een hel.’ Dat zegt Dr. Jay Bhattacharya, professor geneeskunde én economie aan de prestigieuze Stanford University en een van de drie initiatiefnemers van de Great Barrington Declaration. Bhattacharya sprak onlangs op de ‘Academic Freedom Conference’ aan de ‘Graduate School of Business’ van Stanford. De wetenschapper... View Article

Het bericht Hoogleraar Stanford University: ‘Als je ingaat tegen wetenschappelijke elite, wordt leven een hel’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
‘Als je ingaat tegen de wetenschappelijke elite, wordt je leven een hel.’ Dat zegt Dr. Jay Bhattacharya, professor geneeskunde én economie aan de prestigieuze Stanford University en een van de drie initiatiefnemers van de Great Barrington Declaration.

Bhattacharya sprak onlangs op de ‘Academic Freedom Conference’ aan de ‘Graduate School of Business’ van Stanford. De wetenschapper die lockdowns eerder beschreef als het meest catastrofaal schadelijke beleid in “de hele geschiedenis” en “de ergste fout op het gebied van de volksgezondheid in de afgelopen 100 jaar”, zei: “We hebben een elite die van bovenaf verklaart wat waar is en wat niet waar is.” Bovendien zei hij: “Academische Vrijheid is dood.”
Wellicht geen wereldschokkende uitspraken na bijna drie jaar coronabeleid, maar gezien de video en het artikel die aan de uitspraken vastzitten, de moeite van het vermelden waard. Nu grote delen van de wereld gemaand worden om op ‘de experts’ te vertrouwen en alleen zekere wetenschappers en instituten de waarheid in pacht blijken te hebben, is het van belang dat de in India geboren onderzoeker zijn verhaal vertelt. Al is het maar als opfrisser.
Daarnaast zitten ook Bjorn Lomborg, Jay Bhattacharya, John Ioannidis en Noah Diffenbaugh in het panel. Zeker niet de minsten in de wetenschappelijke wereld. Hun vakgebied verschilt, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze in coronatijd tegen de stroom inzwemmen. Onderling zijn ze het lang niet over alles eens overigens, zodat er daadwerkelijk een uitwisseling van gedachten plaatsvindt. Het artikel is hier te vinden en de video van de conferentie hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=OmK7hgbzW2k

Het bericht Hoogleraar Stanford University: ‘Als je ingaat tegen wetenschappelijke elite, wordt leven een hel’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/hoogleraar-stanford-university-als-je-ingaat-tegen-wetenschappelijke-elite-wordt-leven-een-hel/feed/ 0
Schokkende onthulling of nepnieuws? Oordeel zelf (video) https://cafeweltschmerz.nl/schokkende-onthulling-of-nepnieuws-oordeel-zelf-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=schokkende-onthulling-of-nepnieuws-oordeel-zelf-video https://cafeweltschmerz.nl/schokkende-onthulling-of-nepnieuws-oordeel-zelf-video/#respond Tue, 29 Nov 2022 13:58:37 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49607 Tragisch. Bijna zestig Oekraïners gedood bij Russische aanval. Of? De waarheid sneuvelt in een oorlog als eerste. Onderstaand filmpje lijkt dat perfect te illustreren. Of is de onthulling van de leugen, het inkijkje achter de schermen van het theater, op zijn beurt goed georkestreerd nepnieuws? Een soort van false false flag? En als dat zo... View Article

Het bericht Schokkende onthulling of nepnieuws? Oordeel zelf (video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Tragisch. Bijna zestig Oekraïners gedood bij Russische aanval. Of?

De waarheid sneuvelt in een oorlog als eerste. Onderstaand filmpje lijkt dat perfect te illustreren. Of is de onthulling van de leugen, het inkijkje achter de schermen van het theater, op zijn beurt goed georkestreerd nepnieuws? Een soort van false false flag? En als dat zo is, is het misschien een geval van ‘het klopt niet, maar het had zo kunnen zijn’? Hoe zou jij het omschrijven?

Wie het weet mag het zeggen. Open onderstaand filmpje (gedeeld door Bas Filipini, Federatie van Professionals) en lees ook de commentaren die er bij staan. Ga (zoals altijd) verder op onderzoek uit, en laat een reactie achter in de comments.

Het bericht Schokkende onthulling of nepnieuws? Oordeel zelf (video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/schokkende-onthulling-of-nepnieuws-oordeel-zelf-video/feed/ 0
‘Zonder tussenkomst van leger kan politiemacht burgeropstand niet stoppen’ https://cafeweltschmerz.nl/zonder-tussenkomst-van-leger-kan-politiemacht-burgeropstand-niet-stoppen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zonder-tussenkomst-van-leger-kan-politiemacht-burgeropstand-niet-stoppen https://cafeweltschmerz.nl/zonder-tussenkomst-van-leger-kan-politiemacht-burgeropstand-niet-stoppen/#respond Tue, 29 Nov 2022 11:17:19 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49595 Chinezen hebben heel wat vrijheidsbeperkingen moeten ondergaan de afgelopen jaren. Door een mix van culturele en politieke factoren, ging dat tot nu toe niet gepaard met noemenswaardig verzet van de bevolking. De grens lijkt nu echter ook daar bereikt, met de grootste burgerprotesten in  ruim dertig jaar. En als toegift: meten Westerse media met twee... View Article

Het bericht ‘Zonder tussenkomst van leger kan politiemacht burgeropstand niet stoppen’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Chinezen hebben heel wat vrijheidsbeperkingen moeten ondergaan de afgelopen jaren. Door een mix van culturele en politieke factoren, ging dat tot nu toe niet gepaard met noemenswaardig verzet van de bevolking. De grens lijkt nu echter ook daar bereikt, met de grootste burgerprotesten in  ruim dertig jaar.

En als toegift: meten Westerse media met twee maten, nu er over de protesten aan de andere kant van de wereld overwegend positief wordt bericht?

Brand en Druppels

Aanleiding voor de protesten was de dodelijke brand vorige week in Urumqi, de hoofdstad van de noordwestelijke regio Xinjiang. Tien mensen kwamen om nadat ze al meer dan 100 dagen opgesloten zaten in het gebouw vanwege het coronabeleid.De hulp was niet snel genoeg ter plekke, en dat lijkt aan de coronaprotocollen te hebben gelegen.

De brand lijkt de druppel die de emmer deed overlopen. Onvrede was er immers al eerder. Het geduld van de mensen raakt op. Veel Chinezen konden lange tijd accepteren dat ze regels moesten navolgen om corona uit te roeien, althans dat was het doel dat de overheid als haalbaar presenteerde. Het moment van versoepeling lijkt er maar niet aan te komen en dus leven vele miljoenen nog iedere dag in wat sommigen omschrijven als een verkapte gevangenis.

De economie ondertussen lijdt ook onder de maatregelen, en daar lijdt de bevolking onder. Af en toe kruisen de twee thema’s elkaar: niet lang geleden braken er rellen uit bij de beruchte Foxconn fabrieken, waar werknemers gedwongen werden op de werkplaats te slapen vanwege corona.

Juist de economische motieven zullen misschien de doorslag geven om het coronabeleid af te bouwen. Yan Wang, bij het investerings onderzoeksbureau Alpine Macro hoofd strategisch beleid van de afdeling China, ziet dat wel gebeuren. Investeerders spelen volgens hem al in op een versoepeling van het beleid. Andere investeerders en banken, waaronder Goldman Sachs, hebben daar echter weinig vertrouwen in.

Eerdere protesten de afgelopen jaren werden in de kiem gesmoord. Rekeninghouders van banken bijvoorbeeld die niet meer bij hun geld konden de afgelopen zomer, kregen een rood vinkje op hun telefoon. De corona app werd dus ingezet als onder het om van gezondheidsbeleid als politiek wapen ingezet: zogenaamd had iemand in hun omgeving corona gekregen, en zo mochten de demonstranten ook de deur niet meer uit.

Contrast

Nu is er wellicht sprake van een momentum waarbij de bevolking niet meer te houden is. Mensen willen een einde aan het zero-covidbeleid en een groep vraagt om het aftreden van Xi Jinping, de president van het land die onlangs een nieuwe regeringstermijn kreeg. Reuters meldt dat het protest de wereld overgaat; Chinezen van Londen tot Thailand  gingen ook de straat op.

Of er daadwerkelijk een verandering komt in het beleid of dat de repressie alleen maar toeneemt, is afwachten. Wat de protesten nu werkelijk drijft, is ook niet tot in detail duidelijk: is er sprake van een spontane volksopstand, een Chinese lente? Of een geregisseerde kleurenrevolutie (papieren revolutie in dit geval)?

Ook dat kan niet geheel worden uitgesloten, feit is dat de berichtgeving over de corona-opstanden opvallend positief zijn in Westerse media. Wat een contrast met de berichtgeving over coronaprotesten in het Westen, vindt Michael Singer, die een uitgebreid artikel over dat fenomeen schreef. James Melville is kort maar bondig: ‘De hypocrisie is stuitend maar niet verrassend,’ aldus de (politiek) commentator.

Ook de bekende Canadese psycholoog en schrijver Jordan Peterson doet een duit in het zakje verwijzend naar de support voor de protesten vanuit de regering in de Verenigde Staten. Journalist Arno Wellens: ‘Ik dacht dat vrijheidsbeperkingen zo goed werkten, dat hoorden we toch altijd?’ is zijn bijschrift bij een fragment van Op1 met ‘nationaal virusveiligheidsicoon’ Marion Koopmans.

Pure gok

Zheng Xuguang, een voormalige studentenleider tijdens de protesten van 1989 die nu in de Verenigde Staten woont, ziet het positief in. “Als Xi besluit door te gaan [met de zero-COVID-aanpak], zou dat een pure gok zijn voor het lot van de CCP en het land.”

Hij voegt daaraan toe:

“Of de huidige golf van verzet kan slagen hangt grotendeels af van de reactie van hoge militairen en [CCP] functionarissen” En: “Zelfs als het leger een ‘neutrale’ houding inneemt, zou dat een positief signaal zijn [aan de demonstranten]. Zonder tussenkomst van het leger is de politiemacht op zich, inclusief de oproerpolitie, niet in staat de burgeropstand de kop in te drukken.”

Bovenstaande citaten zijn afkomstig van een artikel in The Epoch Times.

China verscherpt veiligheid na massale protesten tegen het draconische COVID-beleid van de CCP

Het bericht ‘Zonder tussenkomst van leger kan politiemacht burgeropstand niet stoppen’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/zonder-tussenkomst-van-leger-kan-politiemacht-burgeropstand-niet-stoppen/feed/ 0
Geheim beraad maatregelen tegen FVD? ‘Achterbakser kan bijna niet’ https://cafeweltschmerz.nl/geheim-beraad-maatregelen-tegen-fvd-achterbakser-kan-bijna-niet/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=geheim-beraad-maatregelen-tegen-fvd-achterbakser-kan-bijna-niet https://cafeweltschmerz.nl/geheim-beraad-maatregelen-tegen-fvd-achterbakser-kan-bijna-niet/#respond Tue, 29 Nov 2022 09:42:06 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49568 Volgens De Telegraaf kwamen meerdere fractievoorzitters dinsdag 22 november bij elkaar om het FvD achter gesloten deuren een halt toe te roepen. Geert Wilders: ‘Achterbakser kan bijna niet.’ Wijlen Pim Fortuyn sprak van een achterkamertjespolitiek van regenten. Thierry Baudet, voorman van het FvD, noemt politiek Den Haag een kartel waar buitenstaanders de kans niet krijgen... View Article

Het bericht Geheim beraad maatregelen tegen FVD? ‘Achterbakser kan bijna niet’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Volgens De Telegraaf kwamen meerdere fractievoorzitters dinsdag 22 november bij elkaar om het FvD achter gesloten deuren een halt toe te roepen. Geert Wilders: ‘Achterbakser kan bijna niet.’

Wijlen Pim Fortuyn sprak van een achterkamertjespolitiek van regenten. Thierry Baudet, voorman van het FvD, noemt politiek Den Haag een kartel waar buitenstaanders de kans niet krijgen om er doorheen te breken. De ontmoeting tussen fractievoorzitters die volgens de ochtendkrant vorige week plaatsvond, lijkt een bevestiging van die opvatting.

Liquideren

Of misschien is het beter om te spreken van een volgende fase in een ontwikkeling. Want niet alleen worden bepaalde partijen buiten de deur gehouden, er lijken pogingen gaande om ze in het geheel het gebouw uit te zetten. Te liquideren, zogezegd.

In oktober pleitte BIJ1-politica voor een partijverbod op FvD en eerder deze maand kwam D66 met een wetsvoorstel om het makkelijker te maken politieke partijen te verbieden. De partij stak daarbij niet onder stoelen of banken dat het daarbij FvD in gedachten had.

Niet dat iedereen het daar direct mee eens was, maar het proefballonnetje ging de lucht in en meerdere mensen vlogen graag mee. Dat lieten ze weten via blogs, opiniestukken en kanalen zoals Twitter.

D66 opent aanval op FVD met wetsvoorstel verbod politieke partijen: ‘Maak het makkelijker voor het OM’

Deelnemers

Na de berichten over een geheim beraad (complot!) kwamen de geruchten over het wie en waar op gang. Het genoemde overleg zou op initiatief van Laurens Dassen tot stand gekomen zijn. Zowel vanuit de oppositie als vanuit de regering namen politici er aan deel.

Noch Volt noch Dassen ontkennen de berichten via hun website of Twitter. Van wie is de bron afkomstig? Politiek commentatoren als Tom-Jan Meeus en Joost Vullings houden zich stil. Er zijn wel enkele Kamerleden die benadrukken níet bij de bijeenkomst te zijn geweest.

Geert Wilders reageert ontzet: ‘Ze waren dus afwezig tijdens de stemmingen om in het geniep te praten over het verbieden van FVD. Achterbakser kan bijna niet. En wat een totalitair gedrag van die collega fractievoorzitters: onwelgevallige meningen verbieden. Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen.’

 

Alibi

Wilders zijn tweet sluit aan op een eerdere melding van de afwezigheid van meerdere fractievoorzitters. Een aantal van hen geeft aan een alibi te hebben. Joost Eerdmans van JA21 bijvoorbeeld: ‘Daar was ik in elk geval niet bij. Zat op mijn kamer de begroting EZK van die avond voor te bereiden. Misschien goed om voor je zoiets tweet, eerst duidelijk te hebben wie daar bij waren.’

Stichting Jas pleit Lilian Marijnissen vrij. Zij zou op de geruchten gereageerd hebben met: ‘Goedemorgen, ik weet van geen overleg en was daar in ieder geval niet bij.’ De bron van screenshot dat daarbij geplaatst wordt, kon Café Weltschmerz niet verifiëren. Tips zijn altijd welkom.

Openheid

Zo lijkt zich op het ene niveau een spel af te spelen waarbij parlementsleden zich in het geheim beraden op uitsluiting van een politieke partij, terwijl die partij zelf openheid tentoonspreidt.

Een artikel van het NRC onderstreept dat. De krant suggereert dat Baudet en zijn collega Gideon van Meijeren met elkaar overhoop liggen. Wie kijkt naar een aantal uitspraken, kan dat zo uitleggen. Aan de andere kant staat Baudet niet bekend als iemand die zijn woorden op een weegschaal legt voordat hij ze uitspreekt. Het is daarom ook mogelijk dat journalisten (in dit geval Rik Rutten) dankbaar gebruik maken van quotes die de partijleider van het FvD ze in alle openheid aangeeft. De conclusie is wellicht overtrokken: want in welke gezonde organisatie rommelt het per slot van rekening niet af en toe en vallen er nu en dan woorden?

Het bericht Geheim beraad maatregelen tegen FVD? ‘Achterbakser kan bijna niet’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/geheim-beraad-maatregelen-tegen-fvd-achterbakser-kan-bijna-niet/feed/ 0
Schwab over Europese Chipwet met Von der Leyen: “Belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren” (video) https://cafeweltschmerz.nl/schwab-over-europese-chipwet-met-von-der-leyen-belangrijke-stap-om-het-fysieke-brein-voor-digitalisering-te-creeren-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=schwab-over-europese-chipwet-met-von-der-leyen-belangrijke-stap-om-het-fysieke-brein-voor-digitalisering-te-creeren-video https://cafeweltschmerz.nl/schwab-over-europese-chipwet-met-von-der-leyen-belangrijke-stap-om-het-fysieke-brein-voor-digitalisering-te-creeren-video/#respond Mon, 28 Nov 2022 15:52:39 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49583 Waar ‘hersenchips’ voorheen nog werden afgedaan als onderdeel van een complottheorie, lijken deze heden ten dage steeds evidenter onderdeel uit te maken van een ontwikkeling die niet wordt verborgen voor het grote publiek. Het is dan ook tijd voor een belangrijke throwback, want wat werd in januari al over deze chips gezegd, door onze lieftallige... View Article

Het bericht Schwab over Europese Chipwet met Von der Leyen: “Belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren” (video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Waar ‘hersenchips’ voorheen nog werden afgedaan als onderdeel van een complottheorie, lijken deze heden ten dage steeds evidenter onderdeel uit te maken van een ontwikkeling die niet wordt verborgen voor het grote publiek. Het is dan ook tijd voor een belangrijke throwback, want wat werd in januari al over deze chips gezegd, door onze lieftallige niet-verkozen wereldleiders? Zie en hoor het onderaan de tekst.

In de beschrijving van de video waar onderstaand fragment in voorkomt staat dat op 20 januari 2022 een ‘Speciale toespraak van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, met Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum’ plaatsvond. Deze toespraak is door het World Economic Forum zelf opgedeeld in de volgende onderdelen, die elk uitvoerig aan bod komen:

– Eerste Europese klimaatwet ooit
– ‘European Chips Act’
– Globale energie-druk
– Afrika

De hersenchips, waar lovende woorden aan worden gewijd, zouden wereldwijd onderzoek en innovatie bevorderen, aldus Von der Leyen. Klaus Schwab noemt de chips later tijdens het ‘discussiegedeelte’ van de bijeenkomst ‘een belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren’. Bekijk de video onderaan de pagina voor de volledige toespraak van Von der Leyen en haar betoog over de chips en hoe deze volgens haar de oplossing voor ‘alle problemen’ kunnen bieden.

Het bericht Schwab over Europese Chipwet met Von der Leyen: “Belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren” (video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/schwab-over-europese-chipwet-met-von-der-leyen-belangrijke-stap-om-het-fysieke-brein-voor-digitalisering-te-creeren-video/feed/ 0
NCTV grijpt de macht: ‘Ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’ https://cafeweltschmerz.nl/nctv-grijpt-de-macht-ministerie-van-justitie-heeft-een-frankenstein-gecreeerd/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nctv-grijpt-de-macht-ministerie-van-justitie-heeft-een-frankenstein-gecreeerd https://cafeweltschmerz.nl/nctv-grijpt-de-macht-ministerie-van-justitie-heeft-een-frankenstein-gecreeerd/#respond Mon, 28 Nov 2022 14:11:50 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49575 De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opereert sinds 2012 als een derde geheime dienst naast AIVD en MIVD. ‘In coronatijd greep de NCTV de macht,’ ziet Cees van den Bos. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opereert sinds 2012 als een derde geheime dienst naast AIVD en MIVD. Wat gebeurt er met zo’n... View Article

Het bericht NCTV grijpt de macht: ‘Ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opereert sinds 2012 als een derde geheime dienst naast AIVD en MIVD. ‘In coronatijd greep de NCTV de macht,’ ziet Cees van den Bos.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opereert sinds 2012 als een derde geheime dienst naast AIVD en MIVD. Wat gebeurt er met zo’n organisatie als je haar een centraal strategische en coördinerende rol geeft in het bestrijden van de covidcrisis? De NCTV kreeg vrij spel en maakte daar gretig gebruik van. Van den Bos: ‘Het Ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd.’

De WOB-onderzoeker schreef een artikel over de unieke rol van de tak van de geheime dienst die zich voornamelijk op de eigen burgers richt. ‘De NCTV zat in alle overlegstructuren en vervulde hierin een spilfunctie,’ concludeert Van den Bos, of het nu ging om OMT-adviezen of de aansturing van het militaire LIMC.

Machtsgreep

Na de uitbraak van corona werd er al snel een  Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19, beter bekend als “Spoedwet” opgetuigd. Dat verraste ambtenaren van VWS, die de macht in de gezondheidscrisis zagen verschuiven naar Justitie & Veiligheid.

‘In juni 2020 trad een nieuwe bestuurder aan binnen Justitie & Veiligheid. Vanaf dat moment kwamen de andere ministeries praktisch buitenspel te staan. Nederland werd vanaf dat moment met ijzeren hand geregeerd.’ Van den Bos ondersteunt die claim met bewijzen van  mailwisselingen.

Per decreet

‘De crisisorganisatie rond de pandemie werd vanaf de organisatiewijziging niet alleen autoritair, maar ook totalitair aangestuurd,’ meent de auteur. Hij licht dat later in zijn stuk verder toe en vat samen: ‘nu bekend is dat de NCTV alle coronamaatregelen verordonneerde, betekent dit dat feitelijk de NCTV per decreet regeerde. Hugo de Jonge verzorgde alleen de communicatie van deze maatregelen naar de bevolking.’

Het artikel is informatief, uitgebreid en goed gedocumenteerd (met handige take-aways tegen het einde). Neem de tijd voor een politieke thriller op papier. Het is op deze plek te lezen.

Handelaren

Hier alvast de eindconclusie van de auteur:

‘Tot slot: Veiligheidsdiensten zijn handelaren in veiligheid in ruil voor (grond)rechten. In de coronacrisis hebben wij kunnen zien wat gebeurt wanneer je een gezondheidscrisis beschouwt als een zaak van veiligheid, en een dergelijke dienst onder het departement Veiligheid & Justitie vrij spel geeft over de grondrechten van burgers.’

Het bericht NCTV grijpt de macht: ‘Ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/nctv-grijpt-de-macht-ministerie-van-justitie-heeft-een-frankenstein-gecreeerd/feed/ 0
Meer dan de helft van de Duitsers is tegen het opvoeren van militaire hulp aan Oekraïne https://cafeweltschmerz.nl/meer-dan-de-helft-van-de-duitsers-is-tegen-het-opvoeren-van-militaire-hulp-aan-oekraine/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=meer-dan-de-helft-van-de-duitsers-is-tegen-het-opvoeren-van-militaire-hulp-aan-oekraine https://cafeweltschmerz.nl/meer-dan-de-helft-van-de-duitsers-is-tegen-het-opvoeren-van-militaire-hulp-aan-oekraine/#respond Mon, 28 Nov 2022 10:52:42 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49570 Stijgende energieprijzen als gevolg van sancties tegen Russische olie en gas zijn volgens een recente peiling van de Washington Post niet eens de belangrijkste factor achter de onwil van de Duitse bevolking om Oekraïne te helpen in het aanhoudende conflict. In plaats daarvan ontdekte de media-outlet dat een algemene afkeer van militaire interventie – die... View Article

Het bericht Meer dan de helft van de Duitsers is tegen het opvoeren van militaire hulp aan Oekraïne verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Stijgende energieprijzen als gevolg van sancties tegen Russische olie en gas zijn volgens een recente peiling van de Washington Post niet eens de belangrijkste factor achter de onwil van de Duitse bevolking om Oekraïne te helpen in het aanhoudende conflict.

In plaats daarvan ontdekte de media-outlet dat een algemene afkeer van militaire interventie – die ontstond na de nederlaag van het land in de Tweede Wereldoorlog – achter de stemming zit.

Waar de overgrote meerderheid – 91% – van de Duitse respondenten sympathie betuigde voor Oekraïne, zei meer dan de helft (54%) dat hun land genoeg (37%) of te veel (17%) deed op het gebied van militaire en humanitaire hulp, aldus de peiling.

De Washington Post ondervroeg de Duitsers over vier specifieke beleidsmaatregelen, in de hoop de publieke steun te peilen voor “het verhogen van de sancties tegen Rusland en Poetin, zelfs als deze sancties zouden kunnen leiden tot een verdere stijging van de voedsel- en gasprijzen”, waarbij meer raketten en andere militaire hulp zou worden gestuurd. Ook werd gepeild of het Duitse volk meer vluchtelingen wil ontvangen, “zelfs als dit een extra last voor de economie zou betekenen”, en of Oekraïne moet worden toegelaten tot de NAVO, zelfs als dit zou vereisen dat het land op militaire wijze zou moeten worden verdedigd.

Hoewel ongeveer een derde van de ondervraagden tegen elk beleid was, waren degenen die hun steun betuigden niet bijzonder enthousiast, en was er een grote kloof in sentiment tussen het voorheen socialistische oosten en het westen van het land. Meer dan de helft (52%) van de Oost-Duitsers zei dat ze tegen meer militaire hulp aan Oekraïne waren, vergeleken met slechts 27% van de West-Duitsers.

In een poging om de onwil van de Duitsers om de militaire inspanningen van Oekraïne te versterken, te verklaren, noemde de Post een algemene antimilitaristische houding na de Tweede Wereldoorlog als een mogelijke reden hiervoor. De krant wees erop dat zelfs door de NAVO goedgekeurde interventies waaraan Berlijn troepen en middelen heeft bijgedragen, na een korte periode van publieke steun zeer impopulair zijn gebleken onder Duitse burgers.

Berlijn was echter een van Kiev’s sterkste geldschieters tijdens het conflict met Moskou, en leverde vorige maand de eerste eenheid van zijn ultramoderne IRIS-T-luchtverdedigingssystemen aan de Oekraïense strijdkrachten. Volgend jaar zullen naar verwachting nog drie eenheden, bestaande uit een commandovoertuig, een radarvoertuig en een op een vrachtwagen gemonteerde draagraket, in het land arriveren.

Ondertussen moet het eigen leger van Duitsland zelf het IRIS-T-systeem nog ontvangen, waardoor sommige politici hun bezorgdheid uiten over het feit dat het land Oekraïne bewapent ten koste van zijn eigen defensiecapaciteiten.

Het bericht Meer dan de helft van de Duitsers is tegen het opvoeren van militaire hulp aan Oekraïne verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/meer-dan-de-helft-van-de-duitsers-is-tegen-het-opvoeren-van-militaire-hulp-aan-oekraine/feed/ 0
‘Armoede als businessmodel’: zo maakt de overheid het mogelijk https://cafeweltschmerz.nl/armoede-als-businessmodel-zo-maakt-de-overheid-het-mogelijk/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=armoede-als-businessmodel-zo-maakt-de-overheid-het-mogelijk https://cafeweltschmerz.nl/armoede-als-businessmodel-zo-maakt-de-overheid-het-mogelijk/#respond Mon, 28 Nov 2022 06:01:00 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49565 PvdA-prominent Pieter Hilhorst verdient samen met de makers van de Buddy App aan armoede. Gemeenten betalen veel geld voor de app die hun burgers uit de armoede moet helpen, maar ondertussen van de regen in de drup helpt. Dat is zo ongeveer de strekking van onderzoek van onderzoeksplatform Follow The Money en het (niet altijd... View Article

Het bericht ‘Armoede als businessmodel’: zo maakt de overheid het mogelijk verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
PvdA-prominent Pieter Hilhorst verdient samen met de makers van de Buddy App aan armoede. Gemeenten betalen veel geld voor de app die hun burgers uit de armoede moet helpen, maar ondertussen van de regen in de drup helpt.

Dat is zo ongeveer de strekking van onderzoek van onderzoeksplatform Follow The Money en het (niet altijd nauwkeurige!) tv-programma Pointer. Zeven gemeenten hebben een licentie voor de Buddy App aangeschaft, een soort van coachingsapp voor mensen die financieel het hoofd maar moeilijk boven water kunnen houden. Gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam en Almere zijn goed voor een gezamenlijke uitgave van 640.000 euro. Van de gekke, menen diverse politici die aan het woord komen in De Telegraaf.

Armoede als businessmodel

Volgens de Rotterdamse SP-fractievoorzitter Theo Coşkun wordt armoede ‘een soort businessmodel’. In zijn stad zijn er naar schatting zo’n honderd gebruikers. Rechtvaardigt dat zoveel gemeenschapsgeld, zeker wanneer andere partijen zoals het Nibud en banken ook al apps hebben die hun inkomsten en uitgaven in beeld brengen? Die vraag wordt nog urgenter wanneer men onder ogen ziet dat zijn gemeente naast de investering in de licentie van de Buddy App ook nog eens een half miljoen euro uitgaf via het Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR).

Pieter Hilhorst

Grote uitgaven en weinig gebruikers voor een app die op het eerste gezicht niet veel meer toevoegt dan andere aanbieders doen. De aanbesteding in 2020 is volgens betrokkenen bovendien niet eerlijk verlopen. Maar dat is niet alles. Er zijn zorgen over de privacy en veel functies werken niet naar behoren.

Fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag spreekt van ‘een heuse geldindustrie over de ruggen van de allerzwaksten’ en richt zijn pijlen zoals zovelen op PvdA-prominent Pieter Hilhorst. De oud-wethouder van Amsterdam (financiën, onderwijs en jeugdzorg) en medewerker van De Volkskrant en de VARA promoot de app vanaf 2019. Hij heeft daar een financieel belang bij, maar hield dat tot dusverre altijd voor zichzelf.

Sebastiaan Stöteler van de PVV in Almelo is verbolgen over de rol van Hilhorst. Met een variant op ‘links lullen, rechts vullen’ zegt hij: ‘dat PvdA’ers eigenlijk geen socialisten (meer) zijn maar stiekem kapitalistisch(e zakkenvullers), verbaast mij ondertussen niet meer.’

Hilhorst voert ter verdediging aan dat hij meer geld in de app heeft gestoken dan dat het hem heeft opgeleverd. Dat hij de app bij gemeenten promootte met een sociaaldemocratische pet op terwijl hij de commerciële pet zorgvuldig verborgen hield, wordt hem aangerekend.

Systeemkritiek

De verontwaardiging in verband met de rol van de oud-politicus is begrijpelijk, maar hij is slechts onderdeel van een grotere dynamiek. Coşkun verwoordt dat zo: ‘Het geld wordt rondgepompt terwijl er heel veel, heel onnodig, aan diverse strijkstokken blijft hangen! Hoe pervers wil je het hebben?’

Het bericht ‘Armoede als businessmodel’: zo maakt de overheid het mogelijk verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/armoede-als-businessmodel-zo-maakt-de-overheid-het-mogelijk/feed/ 0
‘Houd de Duitsers onder de duim’ – Column Bert Nagelvoort https://cafeweltschmerz.nl/houd-de-duitsers-onder-de-duim-column-bert-nagelvoort/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=houd-de-duitsers-onder-de-duim-column-bert-nagelvoort https://cafeweltschmerz.nl/houd-de-duitsers-onder-de-duim-column-bert-nagelvoort/#respond Fri, 25 Nov 2022 14:25:19 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49553 Vol goede moed begon Duitsland dit voorjaar met het instellen van sancties tegen Rusland vanwege hun speciale militaire operatie in Oekraïne. Weliswaar opgelegd door externe mogendheden, zoals de EU en de VS, liet de Duitse regering zich niet onberoerd om zelf voorop te lopen in de sanctionering. De Groene minister van Buitenlandse zaken, Annalena Baerbock... View Article

Het bericht ‘Houd de Duitsers onder de duim’ – Column Bert Nagelvoort verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Vol goede moed begon Duitsland dit voorjaar met het instellen van sancties tegen Rusland vanwege hun speciale militaire operatie in Oekraïne. Weliswaar opgelegd door externe mogendheden, zoals de EU en de VS, liet de Duitse regering zich niet onberoerd om zelf voorop te lopen in de sanctionering. De Groene minister van Buitenlandse zaken, Annalena Baerbock sprak zelfs de vurige wens om Rusland met de sancties te ruïneren. Zij werd daarbij geflankeerd door Ursula von der Leyen met een soortgelijke uitspraak.

Niet elke Duitse politicus deelt het enthousiasme van de regeringspartijen. De politica Sevim Dagdelen van Die Linke vroeg de Duitse federale regering om opheldering over de effectiviteit van de sancties. De beantwoording op haar vragen zijn samen te vatten als ‘de federale regering geen kennis heeft in de zin van de vraag’.

De Duitse regering helpt het eigen land de afgrond in door het continueren van de sancties, maar heeft geen idee of het ook daadwerkelijk bijdraagt aan het verzwakken van de financiële positie van Rusland of de machtspositie van Poetin. Ook heeft de regering geen idee of de maatregelen tegen de Russische Oligarchen zin heeft (gehad). Dagdelen vindt de beantwoording van haar vragen verontrustend en het beleid onverantwoordelijk. Zij vat het samen als: “Met cynische berekening lokt men in Duitsland een economische ineenstorting uit, in de hoop de Russische economie nog meer schade toe te brengen”.

“Keep the Germans down”
Niet alleen politici kijken verbluft naar de rol die Duitsland momenteel speelt. Ook diverse conservatief politiek analisten proberen de huidige Duitse rol en houding te duiden. Door hun conservatieve-politieke achtergrond zien zij een verband tussen de huidige houding van Duitsland en de sterke invloed van de VS en de NAVO in het hedendaagse conflict. Met het vorderen van de tijd lijkt de bekende spreuk over het initiële doel van de NAVO een samenvattende verklaring te geven om de actuele houding van Duitsland te duiden: “the purpose of NATO is to keep the Soviet Union out, the Americans in and the Germans down”. Deze spreuk schrijft men toe aan de eerste secretaris-generaal van de NAVO: Hastings Ismay. Hij doelde hier op uitsluiting van de Russen, verregaande betrokkenheid van de Amerikanen en een onderdanig Duitsland.

Duitsland als vazalstaat van Amerika
Vanuit dit perspectief bezien is de huidige onderdanige houding van Duitsland ineens zonneklaar. De Duitse econoom en filosoof Hans Hoppe stelt zelfs dat de Amerikaanse bezetting na de Tweede Wereldoorlog nooit volledig is opgeheven. Hij beschouwt Duitsland heden ten dage nog steeds als een vazalstaat omdat het volledige en absolute soevereiniteit ontbeert. Hoppe signaleert hiervoor diverse indicatoren, zoals het actieve lidmaatschap van de NAVO en de Europese eenwording. Het doel hiervan was, gecombineerd met een Europese Centrale bank, het verzwakken en controleren van de Duitse economische machtsfactor, meent hij. Hoppe onderkent ook zachtere indicatoren die gericht zijn op ideologische infiltratie in het land, grotendeels bereikt door het beïnvloeden van politici, journalisten en intellectuelen. Allen aangestuurd door op Amerikaanse leest geschoeide instituten zoals de Bilderberg groep, de club van Rome, de World Health Organization (WHO), het World Economic Forum (WEF), de Rockefeller Foundation enzovoort. Het gemeenschappelijke doel van deze instituten is het creëren en trainen van een internationale elite in de politiek, financiële sector, het mondiale bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld. Deze elite dient zich te committeren aan een wereldregering met een wereldwijde centrale bank, waarbinnen de VS een dominante rol speelt.

De dominante rol is volgens de SPD-politicus Andreas von Bülow van groot belang voor de zeemacht die de VS, en in zijn kielzog Groot-Brittannië, is. Volgens hem is hun fundamentele angst het verliezen van macht en invloed als er een nauwe samenwerking ontstaat tussen de continentale machten China, Rusland en Europa. Door hun landverbindingen kunnen zij een infra- en machtsstructuur vormen van een enorme omvang.

Opgelegde sancties zijn anti-Russisch én anti-Duits
De Amerikaanse econoom Michael Hudson is de derde observator in deze opsomming. Ook hij zoekt naar verklaringen voor de in zijn ogen onderdanige rol van het huidige Duitsland. Het accepteren van de enorme nevenschade in de Duitse sanctioneringsdrift naar Rusland kan volgens Hudson alleen als Duitsland niets meer is dan een satellietstaat van Amerikaanse belangen. Een buffer in een nieuwe Amerikaanse koude oorlog met Rusland, China en de rest van Eurazië. Anders zou het voorzichtiger opereren en de belangen van haar geavanceerde industriële economie sterker behartigen.

De Duitse chemie-, staal- en automobielindustrie is nu eenmaal sterk afhankelijk van goedkope en betrouwbare Russische grondstoffen zoals gas, olie en metalen. Ondanks de directe en fysieke verbondenheid met Rusland door diverse pijpleidingen is het land verplicht om zich hiervan af te sluiten en zichzelf te de-industrialiseren. Maar ook te de-investeren, daar Duitsland de grootste buitenlandse investeerder in Rusland is. De door de EU en de VS opgelegde sancties aan Rusland zijn daarmee tweeledig: anti-Russisch én anti-Duits.

Door het opblazen van de Nordstream-pijplijn heeft de VS zijn greep op het Europese vasteland versterkt en heeft als neveneffect een grote afzetmarkt voor haar LNG-gas aangeboord. Michael Hudson voorzit in de huidige toestand een tien- tot twintigjarige strijd die de koers van de wereldeconomie zal bepalen. Het zal leiden tot een unipolaire wereld met een ‘gedollariseerde economie’ of een multipolaire wereld met een sterke Euraziatische regio met verschillende munteenheden.

De-industrialisatie van Duitsland
In de tussentijd laat de Duitse regering haar land afstevenen op een economische rampspoed door het conflict in Oekraïne nodeloos te rekken en daarnaast ongebreidelde geldcreatie en tekorten in diverse productieketens te laten ontstaan. Dit alles na een voor de middenstand desastreus gevoerd coronabeleid in een tijd van hoge inflatie. Binnen dit brede palet aan rampspoed verwacht men dat de Duitse consument zijn broekriem moet aanhalen om de gedupeerden in Oekraïne te helpen. Alles bij elkaar opgeteld kunnen we eerder gericht beleid ontwaren dan onvoorziene crises. De huidige regeringsleiders van Duitsland hebben welhaast doelbewust de intentie om het land te de- industrialiseren en het een nieuw politiek correct, klimaat-, ras- en genderneutraal tijdperk in te loodsen. Een platzak land gevuld met consumenten in plaats van producenten. Voorzien van een veelheid aan opgelegde symboliek zoals bedevaartstochten naar Kiev, het framen van Poetin en bibberend van de kou in de rij staan voor een aalmoes van de staat.

Bronnen:
https://www.lewrockwell.com/2022/10/hans-hermann-hoppe/hans-hermann-hoppe-growing-to-
understand-contemporary-germany-and-weep/
https://www.lewrockwell.com/2022/10/hans-hermann-hoppe/growing-to-understand-contemporary-
germany-and-weep-part-ii/
https://www.unz.com/article/neocons-teach-germany-the-real-meaning-of-
unconditional-surrender/
https://test.rtde.tech/international/153702-andreas-von-bulow-deutsch-russisches/

Het bericht ‘Houd de Duitsers onder de duim’ – Column Bert Nagelvoort verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/houd-de-duitsers-onder-de-duim-column-bert-nagelvoort/feed/ 0
Zwitserse cardioloog ziet psychisch ziektebeeld: “Mensheid in een waan” https://cafeweltschmerz.nl/zwitserse-cardioloog-ziet-psychologisch-ziektebeeld-mensheid-in-een-waan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zwitserse-cardioloog-ziet-psychologisch-ziektebeeld-mensheid-in-een-waan https://cafeweltschmerz.nl/zwitserse-cardioloog-ziet-psychologisch-ziektebeeld-mensheid-in-een-waan/#respond Thu, 24 Nov 2022 13:00:00 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49491 “Ze wisten niet hoe ze met mij om moesten gaan, dus werd ik in de gesloten psychiatrie gestopt.” Thomas Binder sprak zich al snel na het uitbreken van het coronavirus uit tegen in zijn ogen onzinnige PCR-tests, protocollen en vrijheidsbeperkingen. Slechts twee dagen later, op 11 april 2020, kreeg de Zwitserse cardioloog zestig gewapende politiemensen... View Article

Het bericht Zwitserse cardioloog ziet psychisch ziektebeeld: “Mensheid in een waan” verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
“Ze wisten niet hoe ze met mij om moesten gaan, dus werd ik in de gesloten psychiatrie gestopt.” Thomas Binder sprak zich al snel na het uitbreken van het coronavirus uit tegen in zijn ogen onzinnige PCR-tests, protocollen en vrijheidsbeperkingen.

Slechts twee dagen later, op 11 april 2020, kreeg de Zwitserse cardioloog zestig gewapende politiemensen op bezoek. Onder hen twintig zwaarbewapende personen van de anti-terreur eenheid. Bij gebrek aan bewijs voor het overtreden van de wet, werd hij voor ‘corona gestoord’ versleten en opgenomen in een psychiatrisch instituut.

Ruim twee jaar later doet hij zijn verhaal voor The Last American Vagabond. Anderhalf uur lang praat hij over medische schijnveiligheid, medisch terrorisme, psychologische oorlogsvoering en meer. Volgens Binder bevestigt zijn uitzonderlijke verhaal dat “de mensheid zich in een waan bevindt.”

Het gesprek is geplaatst op elf september van dit jaar. Vanwege de historische component van die datum en andere ontwikkelingen in de wereld, is het destijds aan de aandacht van Café Weltschmerz ontsnapt. Hierbij nogmaals ter attentie.

 

Het bericht Zwitserse cardioloog ziet psychisch ziektebeeld: “Mensheid in een waan” verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/zwitserse-cardioloog-ziet-psychologisch-ziektebeeld-mensheid-in-een-waan/feed/ 0
Fraude? ‘Gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’ https://cafeweltschmerz.nl/frauduleuze-verkiezingen-in-de-vs/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=frauduleuze-verkiezingen-in-de-vs https://cafeweltschmerz.nl/frauduleuze-verkiezingen-in-de-vs/#respond Thu, 24 Nov 2022 06:38:53 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49521 Rigged elections? Ofwel, frauduleuze verkiezingen in de VS? De tussentijdse verkiezingen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn niet eerlijk verlopen, menen veel Amerikaanse burgers, waaronder Donald Trump.  Hoe zit dat? De stemmen die per post binnenkomen zijn over het algemeen in het voordeel van de Democraten. Maar verloopt de verwerking en telling... View Article

Het bericht Fraude? ‘Gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Rigged elections? Ofwel, frauduleuze verkiezingen in de VS? De tussentijdse verkiezingen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn niet eerlijk verlopen, menen veel Amerikaanse burgers, waaronder Donald Trump.  Hoe zit dat?

De stemmen die per post binnenkomen zijn over het algemeen in het voordeel van de Democraten. Maar verloopt de verwerking en telling ervan wel eerlijk? Stemmachines aan de andere kant zouden menselijke fouten moeten tegengaan maar sommige machines deugen niet, vinden critici. De klachten komen het meest naar voren in staten en counties waar het verschil tussen Republikeinen en Democraten qua stemmen het kleinst is. Het zorgt op zijn minst tot wantrouwen ten aanzien van het democratische proces en op zijn slechtst tot een verwerping van het staatsbestel.

Poststemmen

Te beginnen met de poststemmen. Een beleidsdocument genaamd ‘Alle stemmen gelden: het terugbrengen van geweigerde stemmen” gericht aan verkiezingsbeambten heeft een verdachte bron. Volgens Natalie Winters althans, in dienst van ‘War Room’. De  brief is afkomstig van het ‘Ash Center for Democratic Governance and Innovation’, een instituut onder de paraplu van Harvard University en ondersteund door meerdere  organisaties gelieerd aan de Chinese overheid.

De opstellers van het document zijn Tova Wang en Jose Altamirano. De eerstgenoemde werkte voor het ‘Policy and Research at the Center for Secure and Modern Elections’, volgens Winters een ‘extreem-linkse belangenbehartiger die banden heeft met George Soros en de ‘Center for Tech and Civic Life.’ Die club wordt dan weer gesponsord door Mark Zuckerberg. Altamirano werkte eerder als Deputy Voter Protection Director voor de verkiezingscampagne van Joe Biden in 2020.

Hoepels

Overtrokken verdachtmakingen of terechte kritiek? Een ander aspect dan: waar is het eigenlijk om te doen? ‘Als de staat waarin je woont een strengere set hoepels heeft om doorheen te springen om je stem uit te brengen, is het waarschijnlijker dat je stembiljet wordt afgewezen.’ En elke onterecht afgewezen stem is er een te veel.

Aan de andere kant hebben Republikeinse wetgevers juist aangedrongen op strengere regels voor de poststembiljetten. Ze zeggen dat deze beperkingen fraude voorkomen, hoewel gedocumenteerde gevallen van kiezersfraude buitengewoon zeldzaam blijven, schrijft Winters op.

Hieronder het volledige artikel met alle ins- en outs vanuit het perspectief van War Room, het medium van Steve Bannon. Daaronder een artikel dat eerder verscheen op Café Weltschmerz, het ging toen om een variant van vermeende postfraude in de documentaire ‘20.000 Mules’, volgens oud-president Donald Trump ‘de beste en meest invloedrijke docu van deze tijd.’

Policy Brief Aiming To Limit Mail-In Ballot Rejections In U.S. Elections Is Authored By Chinese Communist Party-Funded Group.

Levert docu 2.000 Mules bewijs voor verkiezingsfraude VS? (met videolink)

Stemmachines

De poststemmen zijn fraudegevoelig en machines worden gepresenteerd als oplossing. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Onder meer Trump vermoedt dat er sprake is van frauduleuze verkiezingen, zo liet hij weten via social media. In een ander bericht sprak hij zich veel stelliger uit over ‘gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’).

Serieus

Stemmachines in counties in staten zoals Arizona niet zouden zijn goedgekeurd. Specifiek gaat het om stemapparaten in counties zoals Maricopa en Cochise. Wanneer dat het geval is, is er reden om te twijfelen aan de uitslag. Zo’n certificatie is er immers niet voor niets. Of ging het om weliswaar naar behoren functionerende machines die ‘slechts’ zijn ontsnapt aan een administratieve handeling?

Hoe het ook zij, in een stuk daarover van Fox News wordt gerefereerd aan drie Republikeinse ‘complottheoretici’ die de zaak aanhangig hebben gemaakt. Is dat een journalistiek gerechtvaardigde benaming?

Opvallend genoeg schreef het gezicht van de nieuwszender, Tucker Carlson, na de presidentsverkiezingen van 2020: ‘U heeft de laatste dagen veel gehoord over de veiligheid van onze elektronische stemmachines. Dit is daadwerkelijk een serieus onderwerp, wie het ook te berde brengt of afdoet als complottheorie.’

Complottheoretici, dat is een algemene term voor een grote groep die de  onvoorspelbaarheid van de maatschappij en de (vaak complexe) waarheid niet onder ogen wil zien. Zo wordt het tenminste vaak gepresenteerd. Complottheoretici ‘ontkennen’ de waarheid: zo ontstaan er corona-ontkenners en klimaatontkenners.

Wie de media volgt, ziet dat er de laatste tijd vaker gesproken wordt van verkiezingsontkenners, dat er een ‘aanhoudende drum van verkiezingsontkenning’ klinkt. Het is een manier van journalistiek bedrijven. Alternatief is de klachten serieus te onderzoeken.

Want klachten zijn er in overvloed. Denk maar aan een aantal onregelmatigheden die in dit artikel nog niet aan bod zijn gekomen: uren in een rij staan voordat men een stem kan uitbrengen, machines die haperen, mensen die worden weggestuurd bij het stemlokaal, het gebeurde naar verluidt van Harris, Texas tot Maricopa, Arizona.

Kari Lake Files First Lawsuit, Issues Demand to Maricopa County Election Officials as Poll Workers Blow Lid

 

 

Het bericht Fraude? ‘Gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’ verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/frauduleuze-verkiezingen-in-de-vs/feed/ 0
Den Haag Vandaag: De slag om CBDC (live video) https://cafeweltschmerz.nl/den-haag-vandaag-de-slag-om-cbdc-live-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=den-haag-vandaag-de-slag-om-cbdc-live-video https://cafeweltschmerz.nl/den-haag-vandaag-de-slag-om-cbdc-live-video/#respond Wed, 23 Nov 2022 10:53:01 +0000 https://cafeweltschmerz.nl/?p=49504 Vanmiddag om twee uur staat het commissiedebat over de digitale euro, ook wel bekend als de European Central Bank Digital Currency (CBDC), op de agenda. Het debat vanuit Den Haag is online live te volgen. De Britse premier Rishi Sunak, koningin Maxima, algemeen directeur van de Bank of International Settlements (BIS) Augustin Carstens: slechts enkele... View Article

Het bericht Den Haag Vandaag: De slag om CBDC (live video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
Vanmiddag om twee uur staat het commissiedebat over de digitale euro, ook wel bekend als de European Central Bank Digital Currency (CBDC), op de agenda. Het debat vanuit Den Haag is online live te volgen.

De Britse premier Rishi Sunak, koningin Maxima, algemeen directeur van de Bank of International Settlements (BIS) Augustin Carstens: slechts enkele namen van mensen op hoge posities in politiek, bedrijfsleven, bankwezen, transnationale instituten en lobby-organisaties. Ze promoten de laatste maanden steeds vaker de CBDC, met termen als ‘gebruiksgemak’, ‘veilig’ en ‘efficiënt.’ Tegelijkertijd ontmoeten de pleitbezorgers veel weerstand. Onderstaand plaatje vat zo ongeveer samen waarom.

Weerstand

De bezwaren zijn mooi in beeld gebracht in de documentaire State of Control (ja, van Max von Kreyfelt inderdaad). De docu is geheel gratis te bekijken. Voor wie vast een indruk wil hebben van waar het negatieve of op zijn best sceptische sentiment vandaan komt, kan op Twitter door wat posts heen scrollen. Hieronder een kleine greep (met slechts een enkele toelichting waar nodig). Kijk vooral zelf verder voor mee informatie en inspiratie.

En vergeet niet na het lezen van dit artikel alsnog State of Control te kijken, en te delen in uw netwerk!

Cash is King

Verkeerde gedachten

Amerikaans presidentskandidaat, muzikant en ondernemer Kanye West ziet zaken waar veel anderen geen zicht op hebben: “Van multimiljardair tot niet kunnen betalen met ApplePay. Het kan alle Amerikanen gebeuren wanneer ze de verkeerde gedachten hardop zeggen.”

FTX en crypto’s

Was FTX geen partner van het World Economic Forum? (Indirecte) Donor van de Democraten in de VS? Wegbereider voor het CBDC?  Wat is de rol van crypto’s in de aanloop naar een digitale dollar of euro, zijn ze jarenlang getolereerd om mensen warm te maken voor een digitale munt, of kunnen Bitcoin en andere cryptomunten nog overleven? Zijn ze juist de oplossing voor de mogelijke problemen die komen gaan?

State of Control

Financieel journalist Arno Wellens houdt zich al lang bezig met de CBDC en is ook te zien in de docu State of Control.

 

Het bericht Den Haag Vandaag: De slag om CBDC (live video) verscheen eerst op Café Weltschmerz.

]]>
https://cafeweltschmerz.nl/den-haag-vandaag-de-slag-om-cbdc-live-video/feed/ 0