Het Sociaal Krediet Systeem: bewapen jezelf – Android Privacy (Advertorial)

Het Sociaal Krediet Systeem: bewapen jezelf – Android Privacy (Advertorial)

China is de afgelopen jaren de speeltuin van de globalisten geweest voor het digitale surveillance/controle systeem welke uiteindelijk over de rest van de wereld uitgerold zou moeten gaan worden: het social credit system, ook wel sociaal krediet systeem.

Een documentaire die onlangs uitgezonden werd door blckbx laat zien hoe de Chinese digitale AI systemen letterlijk elke stap van elke Chinese burger monitoren. Hou je je niet aan de regels? Dan is de kans erg groot dat dit op een camera – vanuit meerdere hoeken – wordt vastgelegd.

Het gevolg is dat jouw ‘sociale krediet score’ omlaag gaat. Ook de omgang met mensen die een lage score hebben wordt bestraft met een verlaging van jouw score. Dit systeem heeft tot gevolg dat er in China veel mensen zijn die niet meer kunnen vliegen, geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer en de toegang ontzegd wordt van publieke gebouwen.

Een motie van FvD’er Pepijn van Houwelingen tegen een ‘totalitaire samenleving naar Chinees model’ werd onlangs verworpen door de tweede kamer. Indien de huidige QR samenleving er echt toe gericht is om slechts “tijdelijk” deze “pandemie” te helpen bestrijden, waarom zou je hier dan niet tegen stemmen? Het antwoord lijkt duidelijk. Het inrichten van de QR maatschappij heeft alles te maken met controle, niks met gezondheid.

Een al langer gaande trend
De QR code is echter een volgende stap in een langere trend waarbij digitale controle steeds verder over ons uitgerold wordt. Google, het machtigste bedrijf ter wereld, weet werkelijk alles van je. Je zou nog kunnen beargumenteren dat dit geen probleem is aangezien Google slechts een privaat bedrijf is. Het afgelopen jaar hebben we echter kunnen aanschouwen dat de vermenging van Google-beleid in samenwerking met overheden absoluut aanwezig is.

Nu denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zometeen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt? Je toekomstige ik roept om hulp!

Laat ons je helpen
Om deze redenen hebben we bij Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen. In een tweet van eind 2019 geeft NSA whistleblower Edward Snowden aan dat wanneer hij een smartphone zou configureren, hij deze zou uitrusten met GrapheneOS en TOR. Dit is het meest veilige en privacy-vriendelijke besturingssysteem ter wereld. Bij Android-Privacy.com configureren wij de telefoon exact zoals hij dit zou doen. GrapheneOS is overigens gebaseerd op Android en biedt dus hetzelfde gebruikersgemak!

De hoeveelheid privacy die je op de telefoon kunt bereiken is ook sterk afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Om die reden krijg je toegang tot een online omgeving, waarbij we je uitleggen hoe je jouw digitale leven zo privacy-vriendelijk mogelijk kunt inrichten.

Het gebruiken van privacy-vriendelijke apparatuur geeft je vrijheid en rust. De rust om je digitale leven te kunnen leiden zonder dat elke stap die je maakt getracked wordt door Big Tech. De vrijheid om te kunnen zeggen wat je wilt, zonder een telefoon die mogelijk constant met je meeluistert.

Zoals cryptograaf Bruce Schneier ooit treffend zei: “Privacy is an inherent human right, and a requirement for maintaining the human condition with dignity and respect.

Wegens populariteit liggen de orders op dit moment even stil. Echter, zullen we binnen nu en zeer korte tijd weer orders accepteren. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Laat dan je e-mailadres achter op de Snowden Smartphone pagina.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word lid
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel en het dossier Advertorial.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.