Jaap van Dissel gebruikte privémail voor zaken die alle Nederlanders aangaan

Jaap van Dissel gebruikte privémail voor zaken die alle Nederlanders aangaan

Jaap van Dissel gebruikte zijn privémail voor werkgerelateerde zaken. ‘Gezien de grote hoeveelheden e-mail die hij ontving, maakte dit zijn werk gemakkelijker,’ aldus een woordvoerder van de OMT-voorzitter. Voormalig VWS-minister Hugo de Jonge moest onlangs door het stof vanwege het gebruik van zijn privémail, het is nog onduidelijk welke gevolgen het nieuws voor Van Dissel heeft.

Opvallend is dat het RIVM zegt dat Van Dissel nooit zijn privémail gebruikte om vertrouwelijke stukken te versturen. Dat is echter tegenstrijdig met het feit dat sommige bijlagen in Van Dissels mails bij WOB-verzoeken bestempeld zijn als te vertrouwelijk om vrij te geven. Dat beweert de Volkskrant.

Eerder werd De Jonge het vuur aan de schenen gelegd in verband met de mondkapjesaffaire rond Sywert van Lienden. De coalitie steunde de huidige minister van Wonen echter, en zo kwam De Jonge er met excuses vanaf. Het is in dat licht te betwijfelen of Van Dissel consequenties tegemoet kan zien voor zijn werkwijze. Wanneer het niet naleven van de regels voor e-mailgebruik echter geen gevolgen heeft, is het de vraag of andere ambtenaren nu en in de toekomst de protocollen wel serieus nemen. Ze voeren als reden aan dat ze wachtwoorden vergeten of te lang moeten wachten voordat ze kunnen inloggen, maar ondertussen tast het de openbaarheid van bestuur ernstig aan.

Het gebruik van privé-email is volgens Forum voor Democratie een voor de hand liggende manier om ‘WOB-verzoeken te omzeilen’ en ‘contacten geheim te houden.’ Verwijzend naar mensen hoog in de boom zoals De Jonge en Van Dissel- mensen die de voorbije twee jaar een grote invloed hebben gehad op het leven van miljoenen mensen in Nederland-  besluit het Twitterbericht van de politieke partij: ‘Wat hebben deze mensen te verbergen?’

Wybren van Haga, voorman van BvNL, ziet een doelbewuste strategie ‘om eventuele WOB-verzoeken te ontlopen’ en concludeert: ‘Het is wel duidelijk dat er nog veel boven tafel moet komen.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Coolen

Het wordt met de dag duidelijker dat wij met een stel criminelen te maken hebben zelfs rechters trouwens de gehele rechtspraak is gewoon bedrog wie kan zo een rechters het over rechtspraak hebben als zij zelf onderdeel van deze misdaden zijn geworden het gaat al vele jaren zo en mijn opvatting is simpel deze mensen achter de tralies of de gehele rechtspraak opheffen, maar het volk en dan heb ik het over het schaapjes volk loop met dat tuig weg en zij geloven nog steeds dat rechtspraak bestaat en willen niet inzien hoe de elite en de rijken alles naar hun hand en menging zetten als een onnozele dus wij arbeiders hun hand niet uitsteken als ze afslaan krijgen een grotere boeten dan moordenaars die met opzet ouderen in eenzaamheid lieten sterven wij waren er allemaal getuigen van, conclusie volk is medeplichtig aan de dood van deze mensen en de vele die nu nog steeds sterven aan de testspuit maar het dom volk sluit zijn ogen maar tot het ze zelf treft en dat is al aan het gebeuren, slappelingen noem ik ons volk.

Michael

@ Coolen

Ben het echt met je eens wat je schrijft maar laat het wel duidelijk zijn dat we hier met psychopaten hebben te maken. Grootste destructiviteit voor de menselijke samenleving,… sinds mensheugenis.

Wat ik wel wil nuanceren is het “schaapjesvolk”. Zelf gebruik ik het woord “schapen” ook wel eens uit pure frustratie omdat ik niet weet hoe ik (we) deze groep mensen uit hun, zeg maar, hypnose kan (kunnen) halen.
Maar ik ben hier wel wat voorzichtiger mee geworden. De grootste groep mensen kan gewoon niet voorstellen dat er echt slechte mensen bestaan, dan wel herkennen. Hoewel mensen? Dit zijn geen mensen want ze missen een paar zeer menselijke eigenschappen; een ziel met een kern, ontwikkeld bewustzijn naar levenservaring en een geweten. Ontbreekt dit ben je gewoon een leeg mens.

Voor iedereen (zo niet verplicht) zou ik willen aanraden, ook voor de mensen die wakker zijn, je te gaan verdiepen in psychopathie. Er is genoeg over te vinden en er zijn pareltjes van boeken over dit onderwerp.

Bekend met psychopathie en er gaat een wereld voor je open en opeens wordt er heel veel duidelijker.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Michael
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.