Waarom je moet stoppen met het gebruik van zonnebrandcrème
Al tientallen jaren wordt ons verteld dat we zonnebrandcrème moeten gebruiken, om onszelf te beschermen tegen de ‘schadelijke stralen van de zon’ of het risico om huidkanker te krijgen. Echter, huidkanker is sinds we meer zonnebrandcrème gebruiken alleen maar toegenomen. Hoe zit dit?
Klinisch wetenschapper en hormoonexpert Dr. Elizabeth Plourde weegt in onderstaande podcast van de Weston A. Price Foundation mee in het debat over zonnebrandcrème en bespreekt waarom zonnebrandcrème meer kwaad dan goed doet. Elizabeth heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de chemicaliën in zonnebrandcrème en geeft ons duidelijkheid over hoe het goedje het koraal, het zeeleven en hoe het zowel onze fysieke als mentale gesteldheid beïnvloeden. Ze legt uit hoe de ingrediënten ‘knoeien’ met onze hormoongezondheid en wat dit tot gevolge heeft. Ook geeft ze ons inzichten met betrekking tot een dieet dat werkt als een soort ‘zonnebescherming’ en werpt ze licht op de rol die elektromagnetische frequenties spelen om ons kwetsbaarder te maken voor de gifstoffen in zonnebrandcrème.
Ze bespreekt verschillende negatieve gezondheidseffecten die kunnen voortvloeien uit het gebruik van zonnebrandcrème, waaronder lekkende darm, hormonale verstoring en verminderde neurologische functionaliteit. Ze vertelt hoe zonnebrandcrème al bijna niet uit ons water te filteren is en zelfs bij kinderen van 6 in het bloed wordt geconstateerd, zonder dat zij zijn ingesmeerd.
Volgens haar zijn de zogenaamde ‘hormone disruptors’ die onder meer de aanmaak van testosteron beïnvloeden, van grotere omvang dan de chemicaliën die in de medicijnen voor mannen met teelbalkanker zitten.
Naast dat zonnebrandcrème dus vele negatieve effecten kent, is het ook nog eens zo dat zonnebrandcrème onze huid niet eens noodzakelijkerwijs tegen kanker beschermt, zoals wel geadverteerd wordt. Sterker nog, zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de natuurlijke signalen die je lichaam vertoont om aan te geven dat je uit de zon moet, niet meer zichtbaar zijn.
Elizabeth geeft ons inzicht in waarom de medische gemeenschap deze informatie niet breder bekend maakt. Wat gebeurt er als we besluiten deze informatie te verspreiden en bij zoveel mogelijk mensen bekend maken? Hoe kunnen we ons beschermen tegen beschadiging door de zon, zonnebrand en zelfs huidkanker?
Kortom, Elizabeth opent onze ogen voor de omvang van het probleem dat voortkomt uit ons gebruik van zonnebrandcrème en wat we kunnen doen om de schadelijke impact ervan in te perken.
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.