Ondernemer wil niet handhaven op coronapas en krijgt dwangsom opgelegd
Komende zaterdag is het dan zover: wie naar het theater, bioscoop of café wil moet een coronapas laten zien. Horeca-ondernemers zien hun gastvrijheid aan banden gelegd, vrezen voor minder omzet en twijfelen of handhaving mogelijk is. Khalid Oubaha, eigenaar van diverse kroegen, restaurants en clubs, meldde eerder op Facebook dat hij de coronapas niet zal handhaven. Dat kwam hem duur te staan.
De ondernemer sprak zich eerder uit tegen de coronapas, zoals onlangs nog bij Op1, en gaf op Facebook aan dat hij er niet op wou handhaven.
Kroegeigenaar @OubahaKhalid weigert zijn gasten om een QR-code te gaan vragen. “Ik wil mezelf niet voor het karretje laten spannen door het kabinet om de vaccinatiegraad omhoog te gooien.” OMT-lid @MarionKoopmans reageert: “Dit is een maatregel waarmee de horeca open kan.” #Op1 pic.twitter.com/J2dAx4wgop
— Op1 (@op1npo) September 14, 2021
Dat leverde hem een dwangbevel op, zo laat hij op Twitter zien
Gisteren is mij in Nijmegen medegedeeld dat dwangsom wordt overgeslagen en direct gesloten wordt…. pic.twitter.com/at17zCMMvw
— Khalid Oubaha (@OubahaKhalid) September 22, 2021
Oubaha krijgt veel steun: ‘Onrechtmatig. Dit is wet WPG waarbij dergelijke bevoegdheid expliciet bij burgemeester Bruls ontnomen is. Of is onzin of het is machtsmisbruik,’ reageert een twitteraar onder de naam Newo Judicial.
Tisjeboy Jay laat zien hoe hij op het terras wil zitten: met een QR-code met middelvinger. Op onderstaand filmpje laat hij zien hoe een sociaal bewuste horecagast in gesprek gaat met een BOA: “Jij vordert mijn QR,maar ik vorder mijn moreel kompas. Stop hiermee.”
DE QR CODE IN PRAKTIJK… #QRCode pic.twitter.com/s4AlF0WAuj
— Tisjeboyjay (@Tisjeboyjay1) September 15, 2021
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.