Pfizer’s schrikbarende geschiedenis van illegale activiteiten en menselijke experimenten

Pfizer’s schrikbarende geschiedenis van illegale activiteiten en menselijke experimenten

Big Pharma-bedrijf Pfizer heeft zich in haar geschiedenis herhaaldelijk beziggehouden met onmenselijke en illegale activiteiten, waaronder fraude, corruptie en zelfs menselijke experimenten vermomd als vaccinproeven.

Een onderzoeksjournalist die onder het pseudoniem “Kanekoa the Great” over gecensureerde onderwerpen schreef, merkte in zijn Substack-blog op dat een van de grootste culturele transformaties van de afgelopen drie jaar het volledige herstel van het imago van Big Pharma-bedrijven en hun hernieuwde ‘verheerlijking’ is. Dit, omdat Big Pharma zogenaamd verantwoordelijk was voor het ‘redden van de mensheid’ tijdens de ‘pandemie van het Wuhan-coronavirus’.

“Een industrie die werd geteisterd door tientallen jaren van fraude, corruptie en criminaliteit, slaagde erin zichzelf snel om te dopen tot de redder van de mensheid tijdens de COVID-19-crisis. Maar inherent veranderde er niets. Big Pharma hecht nog steeds meer waarde aan de winst van de aandeelhouders dan aan het leven van mensen”, schreef Kanekoa the Great.

Voor bewijs van Pfizers geschiedenis van illegale activiteiten die tot de dood van honderden leiden, zei Kanekoa the Great dat hij niet verder moest zoeken dan Nigeria.

Experimenteel medicijn

In de noordelijke Nigeriaanse stad Kano diende Pfizer in 1996 een experimenteel medicijn toe aan 200 kinderen van wie de ouders nooit wisten dat hun kinderen aan een klinische proef werden onderworpen. Pfizer heeft geen toestemming verkregen en geen van de kinderen of hun ouders geïnformeerd dat zij onderdeel waren van een experiment. Het farmaceutische bedrijf heeft de ontvangers niet eens laten weten dat het medicijn niet is goedgekeurd voor gebruik.

Elf van de kinderen stierven. Tientallen andere kinderen leden aan ernstige bijwerkingen, waaronder hersenbeschadiging en orgaanfalen.

Als gevolg van strafrechtelijke en civiele procedures stemde Pfizer ermee in om $ 75 miljoen te betalen aan de getroffen families. Nu zijn de inwoners van Kano redelijk huiverig voor vaccinaties.

“Ik zal niet adviseren, ik zal niet toestaan ​​en ik zal niet tolereren dat mijn zoon, mijzelf of een van mijn familieleden het COVID-19-vaccin krijgt”, zei Hajiya Maryam, een inwoner van Kano wiens zoon een van de de slachtoffers van het illegale experiment van Pfizer. Maryam heeft haar leven al gewijd aan het ontmoedigen van iedereen die ze kent in Kano om het vaccin te nemen en hen te informeren over het incident in 1996.

“Ik zal ze daarover informeren”, zei ze. “Mijn zoon leeft nu in doodsangst ondanks de zogenaamde compensatie… Hij zit niet op school en heeft geen werk. Hij leidt een ellendig leven.”


Pfizer betaalt honderden miljoenen om rechtszaken tegen ongeoorloofde activiteiten te schikken

Het Kano-incident is niet de enige keer dat Pfizer miljoenen dollars heeft moeten betalen om rechtszaken te schikken.

In 1992 betaalde Pfizer een niet bekendgemaakt bedrag van tussen de $ 165 en $ 215 miljoen nadat kunstmatige hartkleppen die het had ontwikkeld bleven falen, wat destijds leidde tot bijna 300 doden. In 1994 betaalde Pfizer 20 miljoen dollar nadat het tegen de federale overheid had gelogen om goedkeuring te krijgen voor een andere mechanische hartklep die maar bleef breken. Bijna de helft van het geld ging naar het monitoren van de gezondheid van patiënten die het apparaat ontvingen of om de verwijdering ervan te bekostigen.

In 2002 betaalde Pfizer $ 49 miljoen voor het oplichten van de federale overheid en 40 staten door te veel te vragen voor zijn cholesterolmedicijn. In 2004 pleitte Pfizer schuldig aan twee misdrijven en betaalde hij $ 430 miljoen aan boetes voor het op frauduleuze wijze promoten van het medicijn Neurontin voor niet-goedgekeurd gebruik.

In 2009 kreeg Pfizer een boete van $ 2,3 miljard, destijds de grootste schikking voor farmaceutische fraude, voor het verkeerd aanmerken van de pijnstiller Bextra “met de bedoeling te bedriegen of te misleiden”. In hetzelfde jaar betaalde Pfizer nog eens $ 750 miljoen om een ​​class action-rechtszaak te schikken waarin het zijn medicijn Rezulin beschuldigde van het doden van 63 mensen en het veroorzaken van leverfalen bij tientallen anderen.

Alleen al van 2010 tot 2014 betaalde Pfizer nog eens 1,72 miljard dollar om rechtszaken te schikken in verband met haar illegale activiteiten en zijn ineffectieve drugs.

Zoals Kanekoa de Grote opmerkte, is de bovengenoemde lijst met incidenten slechts een handvol van de schandalen waarbij Pfizer betrokken was. Het resultaat van deze wanpraktijken betekent dat het doorgaat met het uitvoeren van onethische menselijke tests van zijn producten in de armste landen ter wereld.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.