Waarom BLM-vlag in de klas een rode vlag is volgens Ayaan Hirsi Ali

Waarom BLM-vlag in de klas een rode vlag is volgens Ayaan Hirsi Ali

“De BLM-vlag is een rode vlag: een waarschuwing.” Dat schrijft Ayaan Hirsi Ali (ja, die) in een opiniestuk. Ze ziet dat in de VS op steeds meer scholen de vlag van de Black Lives Matter beweging hangt en dat vindt ze een zorgwekkende ontwikkeling.

Ayaan Hirsi Ali, de ex-politica  van de Tweede Kamer die zich na haar verhuizing naar Amerika al jaren beweegt in kringen van academici en denktanks (o.a. het door het Pentagon gefinancierde Hoover Institution), deelt haar zorgen over de aanwezigheid van BLM op Amerikaanse scholen.

‘Maar: Black Lives doen er toch ook toe?’ Dat is waarschijnlijk direct een van de meest verraderlijke zaken van BLM. Wie twijfelt aan de integriteit of de uitgangspunten van de beweging, wordt al snel aan de kant gezet als racist of extreemrechts. In het beste geval als kil, weinig empathisch.

Want we hebben toch allemaal gezien hoe George Floyd werd gedood door die politieman? Zo zijn er nog veel meer. Racisme is systemisch en dodelijk. Alles op alles om daar een einde aan te maken. BLM is daar een geschikte partner voor. Althans, daar lijkt het op door hun activistische aanwezigheid op straat, de media en in de politiek de laatste jaren.

Onschuldige ideeën

BLM heeft een aantal ideeën die wortels van het kwaad moeten aanpakken. Zo moet er een einde gemaakt worden aan de ‘door het Westen opgelegde familiestructuur rond het kerngezin.’ Hirsi Ali zegt hierover: ‘Dat lijkt misschien een onschuldig idee, niets opmerkelijks binnen progressieve kringen. Maar in de echte wereld is een slechter idee voor zwarte kinderen nauwelijks denkbaar.’

Gebroken gezinnen zijn een ramp voor gemeenschappen. Kinderen die opgroeien in families met twee ouders hebben een veel grotere kans een economisch stabiele situatie te bereiken, zegt ze. Daarbij verwijst ze naar onderzoek van Bradford Wilcox en Hal Boyd.

Een andere ‘oplossing’ voor het gewelddadige einde van slachtoffers met een donkere huidskleur is het ontmantelen van de politie. De columnist van UnHerd geeft met een paar praktijkvoorbeelden uit waarom dat volgens haar geen goed idee is. Minder politie-inzet dan wel investeringen in de politiediensten leiden volgens haar keer op keer tot meer geweld. En niet tot minder.

Om er maar een paar problematische ideeën uit te pikken.

Plek vinden

‘Maar dit is Amerika. Wat moeten wij ermee?’ Logische vraag. Hoewel omstandigheden en historie uniek zijn, is dat wat we met woke-cultuur kunnen samenvatten, voor een flink deel overgewaaid naar Europa. Nederlandse scholen, uitgevers, bedrijven, sportclubs etc. worstelen dagelijks met het woke-vraagstuk. Zoek maar op ‘woke’ op deze site en vind een groot aantal voorbeelden van woke in de maatschappij en het Nederlandse onderwijs.

Op het eerste gezicht nobel, maar ook ideologisch gekleurd en (dientengevolge) destructief. Vaak worden de analyses en ideeën het eerst door een kleine groep activisten salonfähig gemaakt en vindt het daarna een (langzaam aan) een plek in alle geledingen van de maatschappij.

Vijand

‘BLM zal niet voor raciale harmonie of rechtvaardigheid zorgen. Het is de vijand van zwarte welvaart en educatie. De leerkrachten van Amerika moeten niet met hun vlag zwaaien- ze zouden het moeten inzetten om te waarschuwen voor raciale verdeling,’ besluit Hirsi Ali. ‘De BLM-vlag is een rode vlag: het zou een waarschuwing moeten zijn en niet moeten dienen ter inspiratie.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.