Wetenschappers: ‘Binnenkort kankervaccin beschikbaar dankzij Covid-vaccin’
Kankervaccins zouden tegen 2030 beschikbaar kunnen zijn voor patiënten, beweerde het Duitse echtpaar achter het Pfizer-BioNTech-vaccin, ‘een van de meest effectieve prikken tegen Covid-19’ – aldus WC-eend. Hm, 2030, waar hebben we dat jaartal eerder gehoord?
Professoren Ugur Sahin en Ozlem Tureci vertelden BBC’s ‘Sunday with Laura Kuenssberg’ dat ze “het gevoel hebben dat een remedie voor kanker of het veranderen van het leven van kankerpatiënten binnen handbereik is.” Het echtpaar richtte in 2008 het biotechbedrijf BioNTech in Mainz op.
In een commentaar op de tijdsindicatie zei Sahin dat kankervaccins wereldwijd beschikbaar zouden kunnen komen “vóór 2030”.
Ze probeerden echter ook een meer voorzichtige toon aan te slaan. “Als wetenschappers aarzelen we altijd met het zeggen dat we kanker zullen genezen”, zei Tureci, hoewel ze liet doorschemeren dat hun bedrijf “een aantal doorbraken” heeft gehad.
De ‘pandemie’ die ons mogelijkheden schenkt
Volgens de wetenschappers was een van de mogelijke gevolgen van de pandemie dat het de uitvinding van een kankervaccin had kunnen bespoedigen. Niet geheel verrassend, dat de pandemie hier weer ‘mogelijkheden’ biedt, zoals het ook dé kans voor een ‘Great Reset’ zou bieden. Tureci merkte op dat hoewel de prestaties van BioNTech op het gebied van de ontwikkeling van kankervaccins “de wind in de rug waren voor de ontwikkeling van het Covid-19-vaccin”, het nu andersom werkt.
“En nu draagt het Covid-19-vaccin en onze ervaring bij aan ons werk met betrekking tot kanker”, voegde ze eraan toe.
De dokter zei verder dat wetenschappers “hebben geleerd hoe ze betere en snellere vaccins kunnen maken” en zij een beter begrip zouden hebben gekregen van hoe het immuunsysteem reageert op mRNA.
In tegenstelling tot conventionele vaccins, die worden geproduceerd met behulp van zwakkere vormen van een virus, gebruikt mRNA-technologie alleen de genetische code van een virus. Wanneer mRNA het lichaam binnenkomt, gaat het ook zijn cellen binnen en beveelt het hen om de relevante antigenen te maken. Aldus het narratief van de mRNA-propagandeurs.
Kortom, “mRNA is de blauwdruk voor de ‘Gezocht’-poster van de vijand,” legde Tureci uit, eraan toevoegend dat dergelijke tactieken zouden helpen om het lichaam te trainen om kankercellen te vinden en aan te vallen.
Maar werkt het überhaupt?
De Pfizer-BioNTech-prik was het eerste Covid-19-vaccin dat werd goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Inmiddels is duidelijk geworden dat dit vaccin zowel op het gebied van verspreiding als ziekteverloop niet werkt.
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.