Handlanger van Klaus Schwab, Yuval Noah Harari: ‘Binnenkort zijn we letterlijk machtiger dan God uit de Bijbel’

Handlanger van Klaus Schwab, Yuval Noah Harari: ‘Binnenkort zijn we letterlijk machtiger dan God uit de Bijbel’

In onderstaande video wordt Yuval Noah Harari geïnterviewd door YPO-voorzitter Mike Richie. Harari, Historicus en auteur van onder andere het boek Sapiens, is de hoofdadviseur van Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum. Harari wordt onder meer geprezen door Barack Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Silicon Valley, de New York Times, TED, Stanford, Harvard en James Corden.

“Heel snel zullen we voorbij de God van de Bijbel zijn.” – aldus Harari in het interview.

Yuval Noah Harari wordt vaak ‘de profeet’ genoemd, vanwege zijn zogenaamd ‘voorspellende’ gave. Hij is een Israëlische veganist, openlijk homoseksueel, een pro-transhumanist die geobsedeerd is door het ‘afwijzen van de God’ en het ‘veranderen van mensen in goden’.

Volgens deze handlanger van het World Economic Forum zal de overgang naar “digitale dictaturen” een “groot keerpunt” zijn zodra regeringen “surveillance under the skin” gaan gebruiken. Café Weltschmerz schreef hier eerder al een artikel over Harari’s uitspraak dat mensen nu ‘hackbare dieren’ zijn.

In deze video doet Harari nogmaals, dit keer nieuwe, controversiële uitspraken die ons allemaal de stuipen op het lijf zouden moeten jagen.

Zo zegt hij: “Hoe ziet de wereld eruit als deze wordt gedomineerd door superintelligente, maar gewetenloze algoritmes?’ We zijn bezig met het verwerven van goddelijke vermogens, met het veranderen van onszelf in goden. En ik bedoel dit in de meest letterlijke zin mogelijk, het is geen metafoor.”

Ik heb voor de lezers -in plaats van kijkers- een transcriptie gemaakt van wat Harari precies zegt in de video. Onder de Engelstalige transcriptie volgt een Nederlandse vertaling.

Humans go beyond God

“If you think about the abilities of gods according to various mythologies, we are now acquiring these abilities through ourselves, like in the Bible god is the creator. His chief power is to create. Create animals, plants and humans according to his wishes. Now, we are gaining this power to create life, just like god. And in a way, we even go beyond the biblical God. Because even if you believe the bible, the only things God managed to create, are organic beings. [..] But we are now trying to create in-organic entities, in-organic life-forms. Cyborgs, artificial intelligence and so forth. If we succeed, and there is a very good chance we will, then very soon, we will be beyond the God of the Bible.”

The elite transforms into a new specie

“One of the things that is happening right now in the world, is that you see the elite diverging from human kind as a whole and already seeing beyond the horizon. There’s a possibility of a real split, that the future of the elite and the future of Homo sapiens -that’s a different future, because the elite is going to be transformed into a different kind of specie. So one question is, who are we? And are we serving the interest of human kind as a whole or are we serving the interest of a potentially new specie -emerging out of Homo sapiens?”

Medicine is no longer about healing, but upgrading

“The basic logic of medicine has changed. If traditionally, medicine is about healing, now medicine is increasingly about upgrading. It’s not like there’s some kind of human norm, that we try to bring everybody to the norm, it’s just the opposite. Yes, there is a human norm, but we try to bring at least some people above the norm. To give them anything, from running faster, to having better memories, to having better emotional balance, more creativity, -basically name a human ability and there’s some science somewhere working on how to improve it.”

Nederlands:

De mens voorbij God

“Als je nadenkt over de vermogens van goden volgens verschillende mythologieën, verwerven we deze vermogens nu door onszelf, zoals in de Bijbel God de schepper is. Zijn belangrijkste kracht is om te scheppen. Het scheppen van dieren, planten en mensen naar zijn wensen. Nu krijgen wij deze kracht om leven te creëren, net als God. En in zekere zin, gaan we zelfs verder dan de bijbelse God. Want zelfs als je de Bijbel gelooft, zijn de enige dingen die God heeft weten te creëren, organische wezens. [. .] Maar we proberen nu niet-organische entiteiten, niet-organische levensvormen te creëren. Cyborgs, kunstmatige intelligentie, enzovoort. Als het ons lukt, en er is een zeer goede kans dat we dat zullen doen, dan zullen we zeer binnenkort voorbij de God van de Bijbel gaan.”

De elite transformeert zich tot een nieuwe ‘soort’

“Een van de dingen die nu in de wereld gebeuren, is dat je de elite ziet afwijken van de mensheid als geheel en dat deze al voorbij de horizon kijkt. Er is een mogelijkheid van een echte splitsing, tussen de toekomst van de elite en de toekomst van Homo sapiens – die hebben  een andere toekomst, omdat de elite zal worden getransformeerd tot een ander soort ras. Dus één vraag is, wie zijn wij? En dienen we het belang van de mensheid als geheel of dienen we het belang van een potentieel nieuwe soort die voortkomt uit homo sapiens?”

Geneeskunde draait niet langer om herstellen, maar upgraden

“De basislogica van de geneeskunde is veranderd. Waar geneeskunde traditioneel gezien over genezing gaat, gaat geneeskunde nu steeds meer over verbetering. Het is niet alsof er een soort menselijke norm is, dat we proberen iedereen naar de norm te ‘maken’, het is juist het tegenovergestelde. Ja, er is een menselijke norm, maar we proberen in ieder geval sommige mensen boven de norm te brengen. Om ze iets te geven, van sneller rennen, tot betere herinneringen hebben, een beter emotioneel evenwicht hebben, meer creativiteit, -noem een menselijk vermogen en er is ergens een wetenschap die werkt aan hoe het deze kan verbeteren.”

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
27 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Silvia

Harari spreidt alleen maar zijn onwetendheid ten toon. Okay, misschien is hij in technisch opzicht een genie, maar uit alles wat hij zegt blijkt wel dat hij géén idéé heeft van de waarde van alle levensvormen. Ook van de door hem als minderwaardig bekeken levensvormen. Het is om triest van te worden. Zo’n arme man.

JH Coolen

De elite zijn al machtiger dan goed en waarom omdat god niet bestaat en wie meent dat hij kan bewijzen dat er een god is dan moet ik zeggen tot mijn spijt moet het wel een hele luie god zijn en de NOS en de kranten lezen want daar wort wat onzin en onwaarheden verteld want stel dat er en god zou zijn dan wet ik zeker dat dit media nooit bestaan zou hebben.

Sjalommeke

Je bent gek of je raaskalt. Dat dachten ze ook van een ander. Kijk naar de schepping, zon ,maan sterren. Wie maakt alles kapot, de mens. Alles kappen, dan zeggen , we krijgen geen lucht..Hoogmoed komt voor de val. Dat duurt niet lang meer. Besef dat je niets bent, dan een adem zucht. Wie is hier de dwaas,die zegt dat hij het niet is..

Madeleine

Had al eerder gemeld dat Café Weltschmerz de dingen totaal verkeerd interpreteert. Heb dit ook bij Harari gemeld destijds. Heel vervelend dat ze hier gewoon mee doorgaan. Maar niet geheel onverwacht natuurlijk 😉….
De ‘MSM’ voortdurend beschuldigen van vooringenomenheid en dan zelf zulke stukken publiceren…

Rendy

Madeleine , Lekker aan het trollen? voel je je goed bij he.
Vrouwen als jij mogen lekker verder slapen.
Msm Meld niet eens dat we Nazies in de ukraine ondersteunen.
Dus kun je voorstellen wat jij allemaal niet eens weet.

Madeleine

Nee, ik ben geen trol, ik discussieer gewoon mee.

En dat er Nazistische elementen in het Ukraïnsche leger zitten, dat wist ik al, via de msm, geen nieuws…..

Er is echter een verklaring uitgegaan ondertekend door meer dan 300 historici die zich bezig houden met genocide, nazisme en WO2. Zij schrijven o.a.:

‘We do not idealize the Ukrainian state and society. Like any other country, it has right-wing extremists and violent xenophobic groups. Ukraine also ought to better confront the darker chapters of its painful and complicated history. Yet none of this justifies the Russian aggression and the gross mischaracterization of Ukraine.’

https://jewishjournal.com/news/worldwide/345515/statement-on-the-war-in-ukraine-by-scholars-of-genocide-nazism-and-world-war-ii/

Madeleine

PS hier nog een toelichting op de positie van Harari:
https://dpa-factchecking.com/netherlands/220325-99-670556/
Fijne avond nog ✨🌙

hanny

Heb indertijd Homo Deus met veel interesse gelezen, in mijn beleving waarschuwde Yuval Harari in het boek juist voor de mogelijke gevolgen van verdere technologisering, de mens zoals wij die nu kennen zou plaats kunnen gaan maken voor cyborgs, een elite zou zich kunnen gaan upgraden etcetera. Wij zouden met z’n allen alert moeten zijn op het gevaar dat dreigt. In een interview bij Wintergasten bij de VPRO deze winter vertelde hij nooit een smartphone gehad te hebben en die ook niet te willen omdat hij weet wat er met de data gebeurt. Het verbaast en verontrust me nu te horen dat hij adviseur van Klaus Schwab van het WEF is.

pat

helemaal eens!

pat

Adviseur betekent nog niet aanhanger van Schwab. Hij is juist heel kritisch en probeert te waarschuwen voor de onvoorstelbare consequenties van de (bio) technologische ontwikkelingen, en hij doet dat dus ook op het WEF, en niet voor niets. Verontrustend inderdaad dat op Weltschmertz, maar ook andere sites, kennelijk zonder goed en zorgvuldig te lezen en te luisteren wordt geoordeeld over Yuval Harari. Ik zou hem veeleer prijzen, dankzij hem weet ik tenminste meer over de evolutie van de mens en over transhumanisme, waar we niet genoeg over kunnen debatteren.

Kurt

Helemaal mee eens. Hopelijk is het louter ‘onzorgvuldigheid’ want mijn bullshitmeter ging net iets teveel in het rood toen ik dit las. Laat Cafe W en andere Blackboxen niet dezelfde fout maken als de MSM.

Madeleine

….dit laat meteen zien dat ook Schwabs rapport verkeerd begrepen wordt…..Ook hij waarschuwt en stelt de vraag: willen wij echt deze kant op? Harari stelt dezelfde vragen. Had Wintergasten ook gezien 😊

Kurt

Deze bijdrage valt me wel zwaar tegen van Cafe W. Harari is helemaal geen handlanger, medewerker, adviseur of whatever van die Schwab. Integendeel, hij maakt de (al dan niet juiste) analyses en waarschuwt eerder voor het soort toekomst die de WEF voorstaat dan dat hij die zou propageren. Tot nu toe heel graag deze site bezocht maar ik begin meer en meer flauwekul te ontwaren. Dit artikel is zeer tendentieus geschreven. Absoluut geen integere journalistiek. Waar kunnen mensen die niet enthusiast worden vd MSM maar ook niet eender wat voor alternatief nieuws willen slikken nog terecht these days?

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Kurt
Arnoud

dat heb je toch mis, al dan niet de rechterhand van Klaus Schwab, deze man is wel degelijk zeer gevaarlijk een duidelijke anti Christ. als je zulke dingen beweerd ben je dat, en hij heeft nog veel meer verklaard hoor.

pat

helemaal eens!

pat

Nogmaals, helemaal eens Kurt. Er wordt slecht en onzorgvuldig gelezen en alles wordt veel teveel gegoten in het raamwerk van goed en kwaad. Zakelijk analyseren doen, volgens mij in ieder geval, bijvoorbeeld Arno Wellens, Bob de wit, en ook die mensen van follow the money. Verder kan ik het boek van de rein de vries aanraden, schuld door revolutie. Uiteraard is er nog veel meer, ook over kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld. Verder kan ik Giorgio Agamben aanbevelen (lees z’n columns na eerste jaar coronopolitiek). Er is nog genoeg te vinden in ieder geval! Succes!

Kurt

Tx Pat!

ing. J. Onno Dekker

Schedeltrepanatie van de WEF-gekken en ze vol zetten met chips!

curiousmarco

Die Harari leeft in een droomwereld. Op zich is dat niet erg als die gasten totaal geen invloed hebben op wie dan ook. Maar helaas is dit wel de meest gewaardeerde adviseur van het WEF. En dan wordt het erg gevaarlijk. De meest recente dringende boodschap van Alex Jones (die in 2009 al onthulde wat ons te wachten staat met zijn docu ‘endgame’) liegt er niet om; https://banned.video/watch?id=6266ff6fa7b0322fef6aa49e

Hier is nog een link van Corona Ausschuss van de premier van Maleisië die in 2015 de mensheid waarschuwede voor de de-populatie agenda!
https://odysee.com/@Corona-Ausschuss:3/s96de:d

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door curiousmarco
rob

Het enige wat het voortbestaan van deze man nog kan garanderen is het gegeven dat God bij lange na niet zo dom en rancuneus is als deze man waarbij hij kennelijk voorbij gaat aan de mogelijkheid dat ook God wel eens een rotbui zou kunnen hebben.

Marc Zandvliet

God is een fantasiefigure door mensen gemaakt om het “onbekende” te verklaren!

Bas

De mens is een fantasiefiguur die zichzelf van God los heeft gemaakt om zichzelf als god te gedragen. Dat lijkt me een betere stelling, gebaseerd op observatie

Martien

Wat is god? is dat dat/diegene dat leven uit zichzelf schept, of zoals de wetenschap die geen leven kan scheppen maar alleen moertjes en boutjes kan verplaatsen en kijkt wat er dan gebeurt. je reactie is een antwoorden van mensen die zelf kortzichtig zijn, leg het rekenmachine eens weg
dan voel / weet / ervaar je meer dan alleen je verstand (die gehersenspoeld is).
waarom zou als men het niet kan zien en de verkeerde knoopjes aan elkaar bind,
er geen god kunnen zijn.

mart

Deze man zegt dat het enige dat God heeft weten te creeren, organische wezens zijn. Wat een misplaatste arrogantie en domheid! Als God zoals hij dat noemt geen “organische wezens” had gecreerd, had deze man niet eens bestaan! Advies aan hem wees stil voor het aangezicht van God en bekeer u.

Coolen

God bestaat naar mijn mening niet maar wel het elite tuig en alles wat zij fout doen is Gods wil dus zij liegen al bij voorbaat niet dus Rutte van God hebben jullie een vrijbrief om vermoord te worden en het is juist geld en macht dat is de werkelijke God en wij gelovigen sponseren dat tuig ook nog met ons belasting geld, dus ja er zijn vele Gods die over leven en dood gaat.

Piet

Jij snapt het

Margot

Inderdaad, bekering tot de levende God! Hij die alle macht heeft. In de hemel en op aard.
God wil het goede. Maar de mens in zijn hoogmoed denkt met een verziekte geest.
De mens zijn eigen wil bepaalt hoe te leven, hoe te denken, hoe te zijn.
We hebben een vrije wil gekregen en daarmee kiezen WIJzelf of we ons open stellen voor het kwaad -satan- of het goede-God-. Laat de liefde van Jezus Christus je leiden, leef een leven in tegenwoordigheid van de Heilige Geest=God=Jezus. En leef boven de omstandigheden uit. Zie uit naar de komst van Jezus op de wolken. Ja!! De tijd is kort en Jezus komt Zijn kinderen = bruidsgemeente ophalen voordat de grote verdrukking begint. Dit schip is zinkende, Nederland bekeer u!
Geloof in Hem, neem Hem aan als je Redder en Verlosser. Vraag vergeving voor je zonden en wordt herboren in de geest. Leef in een vernieuwde geest, zuiver, rein, heilig. En zie uit naar Hem , Jezus, de weg de waarheid en het leven. Amen!,

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.