Hans Goedkoop confronteert op pijnlijke wijze regering en koning in toespraak op 4 mei (video)

Hans Goedkoop confronteert op pijnlijke wijze regering en koning in toespraak op 4 mei (video)

“We moeten de beschaving herinneren”, aldus de belangrijke boodschap die historicus en presentator Hans Goedkoop ons woensdagavond presenteerde tijdens zijn lezing op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Deze ging vooraf aan de twee minuten stilte. Hij legde nadrukkelijk de link met de oorlog die momenteel in Oekraïne woedt en hoe het Westen hierop reageert.

Het was de eerste Nationale Dodenherdenking in twee jaar waar het publiek weer bij mocht zijn: de ‘coronapandemie’ zorgde er bij afgelopen edities voor dat dit niet mogelijk was. De koning en koningin, zo was al bekend, zouden namens de gehele Nederlandse bevolking een krans leggen, en kinderen en kleinkinderen deden dat namens nabestaanden, voor verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Na de toespraak, twee minuten stilte en het Wilhelmus gaven Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, en een jongere een lezing.

Een uur voordat Nederland twee minuten stil lag, benadrukte Goedkoop al het kompas voor ‘goed en kwaad’, waar we allemaal op zouden moeten varen. In zijn lezing ‘Wat mag niet’ verwijst hij naar verzetsstrijders en onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een daad die volgens hem weer actueel is geworden door de oorlog in Oekraïne.

“Alsof we nooit anders doen, nemen we vluchtelingen op en sturen we wapens. Gerechtigheid moet hier winnen. En toch zijn er de tegenkrachten. Ook in ons land. In naam van dat recht steunen bedrijven sancties tegen de agressor, maar vragen ondertussen aan het ministerie of die geen uitzondering mogen zijn. Ook dat ministerie steunt de sancties, maar is er matig in geslaagd ze uit te voeren.”

De belangrijkste vraag die Goedkoop stelde was wellicht: “Als de mens zijn eigen kwaad niet ziet, hoe houd je vast aan wat er mag en niet mag?”

Zie hieronder de toespraak.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EVD

Waar ik vroeger nog respect had en dacht dat er integriteit bestond, was ik blijkbaar goedgelovig. Rutte heeft mij nooit gelegen. Van hem krijg ik buikpuin. Opgegroeid in een nest van psychopathie ging je bijna geloven dat je het zelf was. Oorlogsslachtoffers en systeem. Dit is ook de wijze waarop de politiek van vandaag de mensen benaderd. De huichelachtigheid van Wim en Max passen niet meer op zo’n herdenking. Ze laten het volk varen om zichzelf te redden. We lopen regelrecht in een fuik waar de mens moet wijken voor elite. bijna onvoorstelbaar dat zij in de huid van de mens zijn gekropen. Ik schaam me diep voor hen, die ik geloofde, zij, die zo weinig evolutie en nederigheid in zich hebben. Daarvoor hebben de joden en de slachtoffers van de tweede oorlog niet geleden. Ik heb een kind op de aarde gezet, die een taak met zich meekreeg. Een kritische jongeman die nu niets anders meer kan dan.. Jonge kinderen die door deze crisis psychisch mishandeld worden.. Ik schaam me diep dat dit mensheid is. Maar ik weet ook en dat is het positieve dat er andere energie is. En deze volg ik. En wat er ook gebeurt, dit volg ik, want ik wil een steen zijn die bijdraagt aan een nieuwe echte wereld. Daar horen deze mensen op de dam niet bij. Zij werken niet voor de mens, zij werken voor zichzelf.

Robert M

Schaam je nooit voor een ander. Focus je op jezelf: je bent liefde, kracht, zuiverheid en energie..
Dan kan je waarnemer of slachtoffer zijn van je eigen daderschap.
Doe je best om daarvandaan naar je omgeving te handelen. Dan kan je waarnemer of slachtoffer zijn van hun daderschap.
Wanneer je daarna die eigenschappen bij anderen probeert te doorzien dan valt het volgende op:
[ 1 ] Wim en Max: in hoeverre zijn zij / geven zij oprechte liefde, kracht, zuiverheid en energie? Komen ze ECHT op voor Groningers met schade aan hun huizen, voor kiezers met problemen door de toeslagen affaire, voor de 1115 uit huis geplaatste kinderen? Ik heb het tot nu toe niet gezien, dus wat mij betreft heb je weinig aan hen.
[2] presidenten (landen / EU / werelddelen) laten even weinig betrokkenheid bij hun kiezers zien. Die heb je dus ook niet nodig.
[3] Onze minister president beroept zich te vaak op ergens geen actieve herinnering aan te hebben. Die is daardoor al erg genoeg en doet daarmee niet onder aan een Max of president Hij eigent zich de rol van beiden op.
Heeft tevens een dubbele agenda: de WEF-agenda en de agenda regeerakkoord. Wat de WEF-agenda betreft: In de verkiezingsprogramma’s 2021 ontbrak info hoe het WEF door partijen uitgevoerd zou worden. Kiezers zijn dus massaal ” op het verkeerde been gezet” (zou dat onder misleiding kunnen vallen of heeft hij geen verkiezingsprogramma gelezen en ontbreekt daardoor een “actieve herinnering”?)
Samengevat:
Geen noodzaak aan Wim en Max. Geen noodzaak voor een president, geen noodzaak voor een president verenigde staten van Europa EU
Minister president: oprecht gegeven liefde, kracht, zuiverheid en energie? Ik heb het bij hem en de vice-MP’s niet kunnen ontdekken. De nieuwe cultuur zou kunnen zijn: verkiezingen en regeren vanuit liefde, kracht, zuiverheid en energie ten behoeve van de kiezers.

rob

Een moreel kompas zet een koers uit die gebaseerd is op waarheid, dat zou de kwintessens van meneer Goedkoop moeten zijn.

rob

trouwens op het plaatje van de bobo’s op de dam staat ook dat ding van Bergkamp die maakt ieder beschavingsniveau weer plat.

MichelNL

Mooie speech 🙏🙏👍👍👍

Paul

Ik hoor hier toch weer de rechtvaardiging om wetten aan de kant schuiven voor ‘de goede zaak’ cq ‘de goede kant’, iets wat je de afgelopen tijd steeds vaker in de media tegenkomt… Wetten staan in de weg van de democratie, vrijheid, gezondheid, vrede etc etc

Joepiedepoepie

Ja er is heeeeeeel veeeeeel mis, en waarschijnlijk staan de toegesproken niet stil bij het gevaar dat zich telkens in de geschiedenis weer herhaalt?

Stoter

Hoezo wapens sturen, als wapens doden moet je die dan op sture?

ing. J. Onno Dekker

Hypocriet geklets als je bedenkt dat de genocide met wapens en vaccinbiowapens lekker gepromoot wordt uit het WEF. Zie de kop
van Rutte!

Net als Zelenko ziet iedere arts, net zoals ik als technicus, de genocide op ca
2 miljard aardbewoners. Maar ze houden hun bek en doen gewoon mee. Dat had een haartje scherper gezegd kunnen worden. Een gemiste kans in een gereformeerde kerk!

B.watervogel

Juistum

Staxx

“Als de mens zijn eigen kwaad niet ziet, hoe houd je vast aan wat er mag en niet mag?”
Heel juist gesproken.
Morgen wordt Pim Fortuyn herdacht, een man die langs alle kanten vanuit links bespot, veroordeeld en tenslotte vermoord werd.
Hij werd door deze kliek zelfs als een hitler afgebeeld en daar gaan ze met gestrekt been tegen in, maar nu er een werkelijke tweede hitler blijkt te zitten daar in davos, dwepen ze daarmee.
De wereld op zijn kop ….

ing. J. Onno Dekker

Daar ben ik het volledig mee eens. Nuttiger was het geweest de weffers Lex en Maxima een vette draai om de oren te geven, verbaal en fysiek.

Maurits Dekker zou het anders gedaan hebben!

JH Coolen

Ja je zou deze meneer nog gaan geloven als je hem zo hoort, echter de laatste 12 jaar Rutten heeft een geheel ander licht op onze vrijheid en recht laten schijnen

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.