Klinisch wetenschapper en hormoonexpert: Stop met het gebruik van zonnebrandcrème (Podcast: Weston A. Price)

Klinisch wetenschapper en hormoonexpert: Stop met het gebruik van zonnebrandcrème (Podcast: Weston A. Price)

Al tientallen jaren wordt ons verteld dat we zonnebrandcrème moeten gebruiken, om onszelf te beschermen tegen de ‘schadelijke stralen van de zon’ of het risico om huidkanker te krijgen. Echter, huidkanker is sinds we meer zonnebrandcrème gebruiken alleen maar toegenomen. Hoe zit dit?

Klinisch wetenschapper en hormoonexpert Dr. Elizabeth Plourde weegt in onderstaande podcast van de Weston A. Price Foundation mee in het debat over zonnebrandcrème en bespreekt waarom zonnebrandcrème meer kwaad dan goed doet. Elizabeth heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de chemicaliën in zonnebrandcrème en geeft ons duidelijkheid over hoe het goedje het koraal, het zeeleven en hoe het zowel onze fysieke als mentale gesteldheid beïnvloeden. Ze legt uit hoe de ingrediënten ‘knoeien’ met onze hormoongezondheid en wat dit tot gevolge heeft. Ook geeft ze ons inzichten met betrekking tot een dieet dat werkt als een soort ‘zonnebescherming’ en werpt ze licht op de rol die elektromagnetische frequenties spelen om ons kwetsbaarder te maken voor de gifstoffen in zonnebrandcrème.

Ze bespreekt verschillende negatieve gezondheidseffecten die kunnen voortvloeien uit het gebruik van zonnebrandcrème, waaronder lekkende darm, hormonale verstoring en verminderde neurologische functionaliteit. Ze vertelt hoe zonnebrandcrème al bijna niet uit ons water te filteren is en zelfs bij kinderen van 6 in het bloed wordt geconstateerd, zonder dat zij zijn ingesmeerd.

Volgens haar zijn de zogenaamde ‘hormone disruptors’ die onder meer de aanmaak van testosteron beïnvloeden, van grotere omvang dan de chemicaliën die in de medicijnen voor mannen met teelbalkanker zitten.

Naast dat zonnebrandcrème dus vele negatieve effecten kent, is het ook nog eens zo dat zonnebrandcrème onze huid niet eens noodzakelijkerwijs tegen kanker beschermt, zoals wel geadverteerd wordt. Sterker nog, zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de natuurlijke signalen die je lichaam vertoont om aan te geven dat je uit de zon moet, niet meer zichtbaar zijn.

Elizabeth geeft ons inzicht in waarom de medische gemeenschap deze informatie niet breder bekend maakt. Wat gebeurt er als we besluiten deze informatie te verspreiden en bij zoveel mogelijk mensen bekend maken? Hoe kunnen we ons beschermen tegen beschadiging door de zon, zonnebrand en zelfs huidkanker?

Kortom, Elizabeth opent onze ogen voor de omvang van het probleem dat voortkomt uit ons gebruik van zonnebrandcrème en wat we kunnen doen om de schadelijke impact ervan in te perken.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thijs

Natuurlijk is zonnebrandcrime rommel. Mijn rossige buurmeisjes smeren 8 maanden per jaar. Bouwen niks geen natuurlijke bescherming op en zijn driedubbel gevaccineerd. Wij smeren niks, gaan vanaf het voorjaar lekker ongesmeerd de zon in en maken de hele zomer door vitamine D aan. Kerngezond de winter weer in en nooit ziek.
Het is zo onderhand wel duidelijk toch, dat we in reactie tot wat onze overheid ons voorschrijft, we het absolute tegenovergestelde moeten doen.
Ze willen ons ziek, afhankelijk en tot een commercieel product maken. En het liefst dood voor onze AOW. Daar past die zonnebrand onzin perfect bij. Blijkbaar kan je via de media mensen echt werkelijk alles laten geloven dat goed ze is. Je grootste orgaan……..de huid compleet dichtsmeren met producten van uiteindelijk……..Vanguard en Blackrock. Dat kan natuurlijk nooit wat goeds zijn.
Wederom gebaseerd op angst. Maak het gepeupel lekker bang voor het leven en we verkopen al onze bagger aan ze………..
Hoe zou het toch komen dat een aardig deel van de bevolking een Vitamine D tekort heeft? Wellicht het overmatige smeren?
En dat bejaarden in bejaardentehuizen structureel een tekort aan Vitamine D hebben…………omdat 10 jaar Rutte ervoor heeft gezorgd dat er voor die arme mensen geen tijd en personeel beschikbaar is om die mensen elke dag een paar uur in de zon door te laten brengen.
Wederom…………trek uw verstand achter uw kringspier vandaan en WORDT WAKKER.

P.s. Dat laatste geldt natuurlijk niet voor de al wakkeren onder ons waarvan het grootste deel van het Weltschmerz-volk natuurlijk allang is. Overigens best een hekel aan de term ‘Wakker’.

Eric

Levensgevaarlijk wappievoer, geen aandacht aan schenken en gewoon doorsmeren.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Eric
Ahmed

Levensgevaarlijke bullshit. Je moet wel zonnebrandcrème gebruiken

Blabla

Nog erger, volgens haar LinkedIn profiel heeft ze geen opleiding op medisch gebied en is ze doctor in de filosofie. Dus waarom moet ik de onzin die dit mens uitkraamt, voor waar aannemen?

Marcel

Ja want in de jaren voor dat zonnebrand bestond gingen mensen zeker massaal dood aan kanker door de zon . Aub probeer het iig ! Ik bedoel nadenken

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.