Nationale week met EXTRA vlees en vis!- 1# Biefstuk met knoflookaardappeltjes

Nationale week met EXTRA vlees en vis!- 1# Biefstuk met knoflookaardappeltjes

Deze week is het de ‘nationale week zonder vlees’ – aldus iemand die dat in het leven heeft geroepen. Omdat wij de boeren willen blijven steunen, gezond willen blijven en alles behalve mee willen gaan in het vegen-narratief, delen wij deze met water in de mond overheerlijke recepten met EXTRA vlees en/of vis. Geniet!

Vandaag 1#: Biefstuk met knoflookaardappeltjes

Zet in 5 stappen deze heerlijke Biefstuk met knoflookaardappeltjes op tafel.

– 50 min bereiden

– hoofdgerecht

– 4 personen

– 611 kcal/pp

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • 390 g Ierse runderbiefstuk
  • 2 el balsamicoazijn
  • 85 g rucola
  • 1 stuk bakpapier
  • 1 stuk aluminiumfolie
  • 500 g krieltjes
  • 2 stuk preien
  • 8 el mayonaise
  • 1 grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 ?C.

1. Kook de krieltjes in 15 min. beetgaar. Snijd de preien doormidden en halveer in de lengte. Spoel schoon en dep goed droog. Verhit de grillpan. Bestrijk de prei met 1 el olie en gril in 6 min. rondom gaar.

2. Verhit de boter met 2 el olie (kokos of olijf) in een koekenpan op laag vuur. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

3. Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Schenk er de helft van het boter-oliemengsel bij en schep er de knoflook door. Breng op smaak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes met de knoflook over. Duw de aardappeltjes met een glas of mok plat en rooster ze in 25 min. knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

4. Verhit de rest van het boter-oliemengsel in de koekenpan opnieuw en bak het vlees in 6 min. rondom medium gaar. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

5. Klop intussen 2 el balsamicoazijn met 3 el virgin olijfolie tot een dressing en breng op smaak. Verdeel de rucola over 4 borden, leg er de gegrilde prei op en besprenkel met de dressing. Haal de aardappeltjes uit de oven en schep bij de prei op de borden. Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel over de borden. Serveer met de mayonaise (klik voor een mayonaise zonder zonnebloemolie).

Et voila.

Tip! Breng eventueel de mayonaise op smaak met 1 fijngesneden teentje knoflook en citroensap

Ken jij ook een overheerlijk recept met vlees en/of vis? Stuur deze dan naar laila@weltschmerz.nl en wie weet wordt deze een van de komende dagen hier gedeeld!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.