1Vandaag en Cafe Weltschmerz: reportage van Flavio Pasquino

EenVandaag maakte 1 augustus een verslag over Café Weltschmerz en eindredacteur Max von Kreyfelt in relatie tot de demonstratie van Viruswaanzin, onder aanvoering van Willem Engel. In die reportage kwam duidelijk naar voren hoe vooringenomen de publieke omroep tv maakt en dat er duidelijk een overheidslijn is gekozen. En dat is exact waar het schuurt tussen de mainstreammedia en Café Weltschmerz dat steeds op zoek is naar de systemische onvolkomenheden van onze maatschappij en daarin met open vizier zaken te lijf gaat. EenVandaag verslaggever Bram de Waal stond ons openhartig te woord en gaf een inkijkje in het denken en handelen van hem en zijn redactie. Eerlijk is eerlijk, het verslag op tv was op sommige punten best positief te noemen maar overduidelijk was wel…dat EenVandaag de overheidsopvattingen volledig volgt en geen kritiek toont op de disproportionele maatregelen.
Bekijk de video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word lid
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel

Dit vind ik interessant. Dat merk ik vaker bij interviews met mainstream vertegenwoordigers. Bijvoorbeeld Aboutaleb bij een uitzending van Powned onlangs die met een aantal jongeren zich sterk maakte voor het mondkapjes beleid. Aslof de ziel eruit is en communiceren een opdracht is. Het is veel leuker bij de underdog.
 

Frederik van Beek

Wat me direct opviel was hoe intens verveeld en inspiratieloos die Bram de Waal overkwam. Er is natuurlijk ook niks saaiers dan iedere dag mee te dobberen met de publieke opinie van de angstige goegemeente…Slaapverwekkend personage, ‘het is mijn expertise niet’ en ‘ik doe alleen verslag’. Ik geloof dat ik het als puber spannender vond om via het uitzendbureau te worden uitgezonden om een middagje enveloppen dicht te plakken. Nee, dan kan je maar beter in het verdomhoekje zitten van Max en Ramon en tegen de stroom inzwemmen.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.