#2 Kappen met kapjes, er bestaat géén maatregel tegen Corona: column Pierre Capel

Angst moet gevoed en gekanaliseerd worden.
Om de angst levendig te houden moet de incidentele aanwezigheid van het virus uitvergroot worden tot een tweede ziekte golf, door het suggestief gebruik van het begrip “besmetting”.
Om de angst te kanaliseren, worden maatregelen genomen die geen effect hebben op het virus, maar wel het veilig gevoel geven van “we doen er iets aan”.
Eenmalig en goed gebruik van de juiste medische mondkapjes geeft inderdaad bescherming.
Meermalig en fout gebruik van de toegestane lapjes geven geen bescherming maar kunnen verworden tot een besmettelijke Biohazard.
In deze hysterische tijden is het goed om eens bij Heer Bommel te rade te gaan om een beter beeld te krijgen van een Angst-pandemie.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] nut heeft, en zo ja hoeveel, staat voor veel wetenschappers nog ter discussie. Het is voor hen maar de vraag of het mondkapje in staat is een virus buiten de deur te houden en ze zien dat het merendeel van de […]

amo

Het is toch wel het enorme failliet van de journalistiek dat deze informatie niet wordt doorgegeven aan het grote publiek. Dat in de Duitse pers deze mensen als Capel, Bhakdi en Wodarg worden geschaard onder complotdenkers, esoterici en andere wappies. Journalisten die dit schrijven zitten zeer waarschijnlijk niet op dit academische niveau. Maar nog vreemder is het dat een OMT hier kennelijk ook niks van wil weten. Als de overheid er alles aan doet om de algemene angst erin te houden, moeten we vrezen dat die overheden een andere agenda hebben. Er zijn genoeg deskundigen die deze nachtmerrie/fantasiewereld  kunnen beëindigen. Maar men wil ze niet horen. Heel tragisch, mede gezien de enorme bijkomende schade.

Inge Gerritsen

Meneer Pierre Capel, wat heb ik genoten van uw column. Ik schoot regelmatig bij het beluisteren in de lach. Dank daarvoor! Uw nuchterheid, de heldere uitleg, hier en daar de ironie èn uw verhaal over de universiteit van Bangkok te Thailand. Hoe men daar het emotionele aspect van angst aanpakt. Wat een mooi gegeven: De angst beteugelen via een Spirit House. Hier zou men het kunnen vergelijken met gebed en/of ceremonie. In ieder geval in mijn optiek véle malen beter dan de schijnveiligheid van (ondeugdelijke) mondkapjes en deze nota bene opleggen. Aan het einde van deze column les een leestip naar luchtige literatuur met de treffende titel ‘Het monster Trotteldrom’ van Maarten Toonder. En zéker weten. Ik ga kijken of dit boek te vinden (te reserveren) is bij de OBA. Nogmaals dank voor deze fijne column

joke alink

Beste mijnheer Pierre,
Dank dank dank! Wat een verrukkelijke bijdrage weer!!!
Fantastisch! Dat geeft deze burgers weer moed  -:)
We zijn 70 plussers en zijn niet bang en dat wordt ons nu juist verweten.
Men vindt ons niet verantwoordelijk, omdat we weten dat je van leven gewoon
een keer dood gaat.
Bert en Joke Alink

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.