Boeken die u niet mag lezen – Paul Cliteur en Hans Moll over “Sluipschutters in de tuin”

Meer weten over Lire La Vie? Klik op de onderstaande link:
https://lirelavie.nl/Hans Moll over zijn autobiografie Sluipschutters in de tuin

Hans Moll is de schrijver van een subtiel literair oeuvre van boeken over politiek, tijdgeest, non-fictie, en nu ook een autobiografie. In “Sluipschutters in de tuin: een Indische geschiedenis” (2022) vertelt hij het verhaal van het jongetje, hijzelf dus, dat op 4-jarige leeftijd in 1952 aankomt in Nederland. Hij maakt deel uit van de groep van 250.000 repatrianten die vanuit Nederlands-Indië binnenstromen. Hij gaat sociologie studeren in Amsterdam en werkt daarna als journalist bij NRC-Handelsblad.

In “Sluipschutters” vertelt hij hoe – ondanks het feit dat hij geen bewuste herinneringen heeft aan zijn verblijf buiten Nederland – toch beïnvloed is door zijn familiegeschiedenis. Bij NRC (zoals de krant tegenwoordig heet) ontpopte hij zich tot een vroege criticus van wat we nu de woke-filosofie noemen (met kritiek op de dissertatie van Philomena Essed). Later schreef hij ook een boek over zijn ervaringen bij de krant: “Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant: NRC Handelsblad neemt stelling tegen Israël” (2011). In “De huismeester, de mammoet en de moslim: getuigenis van mijn islamofobie” (2016), drijft hij de spot met hedendaagse taboes, zoals het taboe op islamkritiek. In deze uitzending ondervraagt Cliteur Moll over zijn boek Sluipschutters en de problemen van deze tijd. Meer over het boek vindt u hier: https://ap.lc/uI9dk

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
annemarie

Het is bijna niet uit te houden. Paul stelt geen open vragen waarna Hans zelf had kunnen vertellen . Zodra Hans aan het woord is kan ik uitademen. Rustig en mooi geformuleerd. Paul: “Ja, ja , ja…”dat is gewoon onderbreken. Hans wordt gestopt in zijn gedachtenstroom. Over die kolonel: “je keek tegen hem op”…
Nee …ik hou het niet .Ik ga verder kijken waar Hans ruim aan het woord komt.

Coolen

Paul Cliteur, was hij nu uit genodigd hij houd zijn bek helemaal niet zodat de gast niet meer aan het woord kwam volgens mij hoort hij zich zelf graag praten ik heb het afgezet want er was voor mij waar ik geïnteresseerd van zou raken.

joop

Interessant, maar puntje van kritiek…

Citaat 35:40: ‘Amerika is slecht i.v.m. slavernijverleden… de witte boze man… etc.’

Het zijn allemaal verwijten -van Woke mensen- naar (met name) burgers.
Terwijl dit verwijt eigenlijk geadresseerd zou moeten zijn aan de autoriteiten (van destijds).

Jullie zouden moeten benadrukken dat een burger vaak niets te maken heeft met de plaatselijke autoriteit, hoogstens dat hij/zij dwang ondervind of uitvoerder is van de Staat en dus per definitie een minderheid is.

Het is belangrijk te duiden dat ‘de Amerikanen’ (burgers) heel iets anders is dan ‘de Amerikaanse staat’. Of dat ‘Nederland heeft… ABC… gedaan’ betekend dat de Autoriteiten dit hebben gedaan.

De Staat of burgers.
Belangrijk verschil bij alle historische episodes.
Laat het niet onder 1 noemer vallen alstublieft…

Paul Cliteur

Dank. Goed punt.

Guido

Prachtige uitzending.

Paul Cliteur

Thanx

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.