Boeken die u niet mag lezen – Paul Cliteur en Martin Harlaar

Meer weten over Lire La Vie? Klik op de onderstaande link:

Home

Boeken die u niet mag lezen – Paul Cliteur en Martin Harlaar over “Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors”.

Meer informatie: https://ap.lc/wLIRw

In de serie “Boeken die u niet mag lezen” spreekt Paul Cliteur deze keer met Martin Harlaar, historicus en schrijver van ‘De getemde mens. Waar komt (volgens u) onze moraal vandaan?” (2021). Na dit eerdere boek over de moraal was het Harlaar opgevallen dat een speciaal soort morele opvattingen snel terrein veroverde aan universiteiten en culturele instellingen. Niet ten goede. Die nieuwe opvattingen omschrijft men als “woke”. Ideologen van woke en aanhangers van woke (“wokies”) spelen een belangrijke rol tegenwoordig. Deze activisten dringen aan op het ontslag van hun docenten aan onderwijsinstellingen. Of het vervangen van het curriculum waaruit “witte auteurs” moeten worden geweerd. Hoe deze snel om zich heen grijpende intolerantie te stoppen? Cliteur en Harlaar bespreken wat mogelijkheden met het boek van Harlaar als basis.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Volkmar Hofkamp

Paul Cliteur is de beruchte propagandist van de publieke omroep. Waarom hij hier op Café Weltschmerz een podium krijgt, is mij écht een raadsel. Zullen we dan ook maar die andere publieke omroep propagandist, die later minister van Binnenlandse zaken werd, Ronald Plasterk, uitnodigen om zijn propaganda via dit platform te spuien? Of moeten we onze vraagtekens gaan zetten bij de onafhankelijkheid van dit platform?

Paul Cliteur

Ik begrijp het punt niet. Ben ik een “propagandist van de publieke omroep” omdat ik 20 jaar geleden columnist van Buitenhof was? Of omdat ik nu ook ben opgetreden bij ON!?

Delfi

Dit interview is een gemiste kans omdat het onder meer teveel uitweek in bijzaken en de werkelijke oorzaken, aanstichters en doelen onbesproken liet. Erg jammer want we hadden van CW en Cliteur wel iets spraakmakender en gedurfder verwacht dan dit brave rond de pot draaiende gekeuvel.

Woke is in essentie niets anders dan de marxistische aanval op alles wat blank, hetero en christelijk is, kortom: de Westerse beschaving. Onder het hypocriete voorwendsel op te komen voor onderdrukten en minderheden is woke slechts een linkse tirannieke censuur om een marxistische pensée unique dictatuur op te leggen en alle anders denkenden definitief het zwijgen op te leggen via een totalitaire cancel culture. Alle minderheden worden misbruikt door woke links, als nuttige idioten van dienst om de verborgen agenda te bereiken.

Woke is in de kern een aanval op de vrijheid van spreken en denken alsook een aanval op de democratie zelf!
Men dient zich echter wel de vraag te stellen WIE er achter de schermen voordeel heeft bij deze woke waanzin? De moslims? De Luxemburgers? De Finnen?

De gelijkenissen met Mao’s culturele revolutie zijn, voor wie thuis is in de materie, bijzonder duidelijk:

Black Pigeon Speaks – THE ORIGIN OF AMERICA’S CANCEL CULTURE
https://www.bitchute.com/video/qGQtiIhmY1e2/
 
De georganiseerde transgender (en homo) propaganda is een zeer duidelijke oefening in “population control” door middel van verkapte vrijwillige sterilisatie van mentaal zwakkeren. Overpopulatie en sterilisatie, men hoeft echt geen Einstein te zijn om de agenda te vatten.
Opmerkelijk daarbij is dat deze transgender (en homo) propaganda voornamelijk op het Westen gericht is. Is China, Afrika, Saoedi-Arabië hoeft men deze criminele sterilisatie onzin niet te verwachten.

Tenslotte is deze georganiseerde transgender (en homo) propaganda niets anders dan het normaliseren van het abnormale. Inderdaad, gender afwijkingen zijn er altijd geweest, maar nooit heeft men in de geschiedenis van de beschaving deze abnormaliteiten trachten te normaliseren.

Elke knieval voor woke is een stap naar de ondergang van het avondland.

Wake up, woke is no joke, it’s communist tyranny!

Wietske

De alfabet maffia

Ido

Maak duidelijk wat je bedoelt. Je reactie voegt echt NIETS toe

beverley

‘grootheid’ Dawkins zegt:
mensenvlees eten is oké
pedo’s ook
en evolutie is een bewezen feit; not
we zijn misschien afkomstig van ufo’s; dus zeker niet van God, die ook geëvolueerd zijn
lachwekkende dwaas

Paul Cliteur

Pedo’s eten? Nee,toch?

beverley

Psalm 14 1
The fool says in his heart, “There is no God.” 

Zelden zoveel gehakkel in een gesprek gehoord, vermoeiend om volgen; zo traag en zeurderig;. euh aah euh ad infinitum.
Kom eens tot uw punt; man.
Overigens heb ik een hekel aan woke.
Ter verduidelijking, na uw flauw grapje; uw grote held Dawkins raaskalt, maar dat doen doen atheïsten wel vaker en hij verdedigt pedo’s.
Dat is het gevolg van amoreel asociaal Darwinisme.
Survival of the most perverted.
God is de schepper, sorry voor uw bijgeloof of beter ongeloof maar u kreeg een vrije wil en keuze..
Groeten.

Ido

Wat een klote reactie. Hiermee kun je echt niets. Beter is te zwijgen zeker bij domme opmerkingen

beverley

Een klote reactie is er dus eentje die u niet bevalt of niet in uw wereldbeeld past?
Kwetst een klein beetje tegenspraak al meteen?
Dat is nou es echt woke; Ido.
Als mijn reactie u niet bevalt is dat brute pech. Ik ga niet slijmen.
Dit was een zeurinterview.
Atheïsme is gewoon dom en, in tegenstelling tot u, ik reageer op de inhoud, en ja ook op de vorm, en wil niemand het zwijgen opleggen.
Om u te citeren: ‘Wat een klote reactie. Hiermee kun je echt niets. Beter is te zwijgen zeker bij domme opmerkingen’
Als u dat vindt, wat verhindert u dan om te zwijgen? Practice what you preach.
Van mij hoeft dat niet maar uw zelfgenoegzaam deugpronkvingertje wil een clownesk, kinderachtig showtje opvoeren, andersdenkenden censureren en de les spellen.
Hopelijk overleeft u de shock van de gespeelde morele verontwaardiging.
Bye bye en voor mij is dit onderwerp afgesloten. Andere dingen te doen, weet u wel…
Veel plezier nog met de cancel culture!

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.