Covid 19 test veelal Vals Positief! Profwielrenner gerepatrieerd na Vals Positieve test!

Test NL massaal Covid 19 “VALS” Positief?! Dat is vraag als we de cijfers bestuderen van het RIVM en de Duitse labtests waaruit blijkt dat de RT-PCR test (covid 19 test) een specificiteit kent van tussen de 98 en 99,5 %. Uit de berekeningen blijkt dat er – sinds juni – op 100.000 geteste Nederlanders ca. 300 mensen positief testen en dat op een dergelijk groep tussen de 2000 en 1000 mensen valspositief testen. Daarmee vallen alle vermeende positieve tests dus in de foutmarge. Huisarts Martin Voerknecht licht deze getallen toe. Tevens spreken we profwielrenner Stand Godrie die voor niets uit Polen terugkeerde met zijn hele team t.g.v. een vals positieve corona test. Een drama voor de ploeg met de nodige schade en meteen een goed voorbeeld hoe discutabel en risicovol beleid maken is, op basis van deze testmethode.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jackie

Er zullen toch ook false negatives tussen zitten? Dat lees ik dan weer nergens…

Daan van der Keur

Mama mia check teksten even goed aub. voor je ze online zet!
Test NL massaal Covid 19 “VALS” Positief?! Dat is (“de” vergeten) vraag als we de cijfers bestuderen van het RIVM en de Duitse labtests waaruit blijkt dat de RT-PCR test (covid 19 test) een specificiteit kent van tussen de 98 en 99,5 %. Uit de berekeningen blijkt dat er – sinds juni – op 100.000 geteste Nederlanders ca. 300 mensen positief testen en dat op een dergelijk groep tussen de 2000 en 1000 (tussen de 2000 en 1000 of moet het zijn 2000 en 10.000 anders moet je schrijven tussen de 1000 en 2000) mensen valspositief testen. Daarmee vallen alle vermeende positieve tests dus in (moet zijn “binnen” ipv. “in”) de foutmarge. Huisarts Martin Voerknecht licht deze getallen toe. Tevens spreken we profwielrenner Stand Godrie die voor niets uit Polen terugkeerde met zijn hele team t.g.v. een vals positieve corona test. Een drama voor de ploeg met de nodige schade en meteen een goed voorbeeld hoe discutabel en risicovol beleid maken is, op basis van deze testmethode.

Ferdi Scholten

Uit de cijfers van IJsland, van begin juni tot half juli zijn daar bij reizigers (aankomend op IJsland) zo’n 47000 rt-pcr testen afgenomen. Hiervan waren er 110 positief geteste personen.
Al deze 110 mensen werden verder onderzocht met serologisch onderzoek. Er bleven toen slechts 18 mensen over die daadwerkelijk besmet bleken te zijn.
Simpel rekensommetje leert dan dat 83% van de positieve rt-pcr meldingen een vals positief was.
Kortom, iedereen die positief wordt getest moet direct een opvolg onderzoek aanvragen.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.