De culturele transformatie in de VS; Hans van der Jagt en James Kennedy
Er is een culturele transformatie in Amerika! Haat en wantrouwen tegenover de linkse politiek is in Amerika op dit moment alles bepalend. De verkiezing van Trump is terug te voeren op een anti Hillary Clinton stemmingen, maar waarom is die haat tegen de democraten zo groot?
Hans van der Jagt praat met hoogleraar James Kennedy over de affaire Donald Trump en de ontwikkelingen in Amerika. Hoe lang houdt president Trump het nog uit? De Amerikaanse Nederlander professor James Kennedy praat over Trump en het impeachment wat hem boven het hoofd hangt.
“We hebben te maken met een opzienbarende president die veel controverse weet te ontketenen. Een grote meerderheid van de Amerikanen vinden dat Trump het niet goed doet terwijl circa 35% van de bevolking vindt dat hij het wel goed doet. Het positieve beeld van Trump is volgens Kennedy vooral gebaseerd op zijn pogingen de instroom uit de moslim staten te stoppen, en andere verkiezingsbeloften die hij in hoge snelheid probeert uit te voeren. Een groot aantal progressieve media in Amerika zoals de New York Times zijn Democratisch georiënteerd hebben een hekel aan Trump en gunnen hem geen succes. Maar het is volgens Kennedy vooral de stijl van Trump waarmee hij de massale media tegenstand en vijandigheid over zich afroept. De conservatieve media zijn minder uitgesproken negatief, maar ook daar worden de successen van Trump niet uitgesproken positief belicht. De consistentie van het Amerikaanse buitenlandbeleid en de logica daarachter is volledig zoek. Trump heeft de internationale reputatie van Amerika te grabbel gegooid. Er is geen strategie in terug te vinden. Haat en wantrouwen tegenover de linkse politiek is in Amerika op dit moment alles bepalend. De verkiezing van Trump is terug te voeren op een anti Hillary Clinton stemmingen, maar waarom is die haat tegen de democraten zo groot?
Kennedy is als immigrant in 2000 naar Nederland gekomen. Hij is een Amerikaanse geschiedkundige. Na academische functies in de Verenigde Staten werd hij in 2003 als hoogleraar werkzaam aan de VU te Amsterdam. Thans is hij decaan van het University College Utrecht.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.