De doelen van monetaire hervorming – Anthony Migchels

Hoe onderscheiden we positieve en negatieve hervormingsprogramma’s? Waaraan moeten ze voldoen om effectief te zijn? Plus: een cruciale les van de geschiedenis…

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilhelmus

Jammer dat silvia rezel (of silvia ressel, of wat dan ook, is onduidelijk als ik dit probeer te vinden) niet op google te vinden is, m.a.w. het zou helpen als ergens een tekst te vinden is waar namen waar aan gerefereerd wordt duidelijk zijn.

Linda

Super dank voor deze informatiezoektocht!
Zo samen met ieder zijn deel vormt de burger een stem in de grote beweging van de komende jaren. En als ieder gestaag vooruit blijft gaan, we met elkaar kunnen blijven verbinden en uitwisselen (dus dat dit soort platforms ook niet geboycot worden), dan zal het recht zege vieren.
Ook als we eerst door een laag hel en verdoemenis heen moeten 🙂

Dank voor de heldere analyse en de aanknopingspunten! Niet de weg die ik te bewandelen heb, maar zal het in mijn achterhoofd houden.

Marij

Heel interesant en helder deze uiteenzetting, dank je wel

Marcus

Ik vind de Florijn echt verdomd interessant!
Maar je vertelt ook, over crypto’s zonder het speculatieve, en lokaal toegepast (als ik het goed begrijp). Zou je die bij naam kunnen noemen? Of er mogelijk zelfs dieper op in kunnen gaan?

Laatst bewerkt op 9 dagen geleden door Marcus
Helen

Wat een geweldig goede serie van Anthony Mihchels! Werkelijk een enorme eyeopener! Nu aan de slag! Locale gemeenschappen creeren rondom boerderijen, met eigen geldsysteem; van onderaf kunnen we alles oplossen!

Frank Dijkslag

‘Capitalism is state sponsored usury.’ (E. Michael Jones)

Jim van Velzen

Wat een geweldige uitleg. Deze vind ik zo goed: Je koopt een huis van 2 ton. Deze is gebouwd voor 50K en na 30 jaar heb je er in totaal 5 ton voor betaald. Wat een absuditeit. Dit moet toch een keer afgelopen zijn? Bedankt Anthony, ik kijk rijkhalsend uit naar je volgende college. Kun je de video’s van WS eigenlijk delen? Dat zou mooi zijn!

Emile Armand

Benjamin Tucker, noemde het geld monopolie van de staat, ook als hét grote probleem.

Weltschmerz, willen jullie vaker deze figuur uitnodigen? Ik vind dit alles wel interessant !

Emile Armand

Hij klinkt als een aanhanger van : Benjamin Tucker, Lysander Spooner en Pierre Joseph Proudhon. Deze denkers wilde : vrije markten gebaseerd op : vruchtgebruik van de aarde, en bestaande uit coöperaties en kleine bezitters.

Dus, vroeg Amerikaans indidivualistisch (niet communistisch) anarchisme.

Dit is anders dan libertarisme, want libertarisme is tegen : vruchtgebruik van de aarde.

Libertarisme vind het goed, als een paar families alle grond hebben. Wat ik altijd een bedenkelijke kant vind, van libertarisme. Ja, de staat is slecht, zeggen ze. Maar een paar families die al het land bezitten en je huur laten betalen? Vinden ze prachtig. Alleen het geo libertarisme, erkent dat prive bezit van de grond een probleem is, of kan zijn.

Eric Tholen

Wie is de eigenaar van de ECB?

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.