De Ongrijpbare Orb – Peter Toonen en Frank Stadermann

Meer weten over Lire La Vie? Klik op de onderstaande link:
https://lirelavie.nl/

Peter Toonen gaat in deze aflevering van de boekenserie in gesprek met Dr. Frank Stadermann, auteur van het in 2020 verschenen boek “De Ongrijpbare Orb”, een wonderbaarlijk fenomeen van alle kanten bekeken’. Frank is een bekende bij Café Weltschmerz. Hij verzorgt en presenteert onder andere juridische afleveringen. Zijn boek is inmiddels twee jaar op de markt, maar is door de coronacrisis enigszins ondergesneeuwd geraakt. Frank was ruim veertig jaar advocaat en specialiseerde zich in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In 2013 vroeg zijn vrouw hem mee te gaan naar de graancirkels in Witshire. Met flinke tegenzin en de nodige scepsis besloot hij mee te gaan voor haar. Dit bezoek veranderde zijn wereldbeeld echter drastisch. Hij zag daar dingen, zoals Orbs, die hij eerder voor absoluut onmogelijk had gehouden. Terug in Nederland liet dit hem niet meer los en begon hij aan zijn jarenlange onderzoek naar het fenomeen Orbs. Dit resulteerde uiteindelijk in het verschijnen van een prachtig uitgevoerd boek, voorzien van een zorgvuldig literatuuronderzoek, mooie foto’s, ervaringen, experimenten en een uitgebreide bronnenlijst.
Orbs zijn lichtbollen die zich op de meest onverwachte momenten manifesteren en meestal pas zichtbaar worden op foto’s en video’s. Sceptici noemen het stofdeeltjes, maar mensen die de Orbs verder onderzoeken spreken over verschijnselen uit een andere dimensie. Vaak verschijnen ze bij heilige krachtplekken of bij dorps- en familiefeesten. Ook manifesteren ze zich overdag minder vaak dan ‘s avonds. Frank wil met dit boek de lezer betrekken bij zijn eigen zoektocht. Hij beschrijft zijn ontdekkingen op een leuke en prettig leesbare manier. Maar hij heeft alles onderzocht op wetenschappelijk wijze, zoals je dat van een advocaat zou verwachten. Hij schreef het boek niet om te bewijzen dat Orbs bestaan maar vanuit zijn persoonlijke interesse. Hij wilde begrijpen wat het fenomeen precies voorstelt. Niet alleen behandelt hij alles wat er al over Orbs bekend is, maar hij vult dat aan met zijn eigen opvattingen, ervaringen en experimenten. Voortdurend blijf hij kritische vragen stellen en verklaringen zoeken en geeft de lezer daarbij ook de ruimte om zijn eigen conclusies te trekken. Het boek is volgens Frank geschreven voor mensen die bereid zijn om te aanvaarden dat er meer is dan wij op dit moment weten. Achterin het boek zit een uitgebreide handleiding hoe je zelf Orbs kunt gaan waarnemen.
 

De Ongrijpbare Orb (hardcover)

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
26 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eva

The Outstanding Orb! 🙂

g. h .ubels

the untouchable orbs

Peter

Bericht (alleen) aan Peter Toonen en Frank Stadermann:wil je ECHT weten wat orbs zijn en wat ze hier doen? Zo Ja, neem dan contact op.

Eva

Nu maak je iedereen nieuwsgierig! Ik wil het ook weten!

Chris Schoneveld

Ik zou altijd gesynchroniseerde foto’s maken met meerdere camera’s uit verschillende hoeken.

Chris Schoneveld

Een vraag die als eerste bij iedereen zal opkomen is waarom de reguliere wetenschap hier geen onderzoek naar doet. Daar is een hele eenvoudige verklaring voor. Een wetenschappers is als de dood dat hij/zij als kwakzalver of pseudo wetenschapper zal worden aangemerkt. De reputatieschade zal enorm zijn als een wetenschapper deze fenomenen serieus zou nemen. Dit is ook de reden waarom UFO’s door de wetenschap worden genegeerd. Hoewel daar nu langzamerhand verandering in gaat komen, dankzij de officiële rapporten van de VS overheid.

Joke

Dank voor een interessant verhaal. Voor mij beslist niet vreemd.
Maar maak van mijn zeer geliefde canto geen oB stinaat iets…..
Canto oStinaat
( Ik speel het met veel plezier als amateur en ook dat werkt meditatief)

Muzikale groet,

Joke V

Frank Stadermann

Ha ha, dank voor de tip.Weer geleerd.

SaraRoos

Onze dochter zag ze tot een jaar of zeven. In allerlei kleuren. Gewoon thuis, in kerken enz.

ldbroersma

Over fenomeen crob-cirkels, vooral in het alternatieve circuit serieus beschreven als boodschappen van aliens en vervolgens in de mainstreammedia belachelijk gemaakt. Dat is zo ongeveer de standaard.

Het begon in 1975 in Zwitserland met een eenvoudige versie, maar de figuren werden steeds ingewikkelder. ’t Ging er bij mij niet in dat mensen dit in de nacht met wat gereedschap konden en kunnen maken.

Maar dat het aliens zouden zijn die dat maken? Nee, ik ga er standaard van uit het mensenwerk moet zijn, maar hoe dat was voor mij de vraag, totdat ik de zelfportretten zag van aliens in de steeds ingewikkelder wordende cropcirkels. Ik dacht: jeetje dat konden die aliens in 1960 nog niet, wat een ontwikkeling hebben die doorgemaakt. Ongeveer net zo’n ontwikkeling als met de computertekenprogramma’s. De figuren zijn steevast ontleend aan de geometrie en het occultisme.

Mijn idee: Een tekenaar maakt met ’n tekenprogramma een cropcircle op zn computer. Deze wordt ingevoerd in een drone die middels een laserachtige techniek snel, geruisloos en onopvallend volgens de ingegeven variabelen het figuur uitsnijdt in ’t gewas. De organisatie: NASA?

Maar waarom? De laatste tijd zijn er vanuit, wat heet, wetenschappelijke hoek af en toe geluiden dat aliens zouden bestaan. En dat moeten we dan geloven door die zogenaamde zelfportretten in cropcirkels? Nee dat gaat er bij mij niet in, gewoon gemaakt door ’n tekenaar bij NASA. Daar zijn ze goed in! En daar verdienen ze goud geld mee.

Huub

Hallo IDBroersma, Leuk geprobeerd maar voor iedereen die ook maar iets gelezen heeft over graancirkels is het meteen duidelijk dat u/jij dat dus niet gedaan hebt. Ik bedoel erover gelezen. Suggestie: lees eens een keer iets serieus over graancirkels en maak jezelf daarna niet meer belachelijk door blijk te geven van totale onwetendheid over
een fenomeen.

ldbroersma

In het verleden heb ik er wel degelijk over gelezen, maar u weet er blijkbaar heel veel van. Dan heb ik een vraag: Hoe verklaart u die ontwikkeling in complexiteit van de graancirkels. Van heel eenvoudig in het begin (jaren zestig/zeventig) naar de huidige ingewikkelde figuren in het graan?

Eva

Mijn gevoel zegt me, dat de graancirkels complexer worden naarmate er meer mensen hun bewuste aandacht op richten. Zo helpt onze creatieve energie mee bij de ontwikkeling ervan.

Eva

Leuk bedacht, maar graancirkels worden niet “uitgesneden”… Dat is juist één van de geheimen. De halmen zijn omgebogen, maar niet beschadigd.

Barry

Leuk gesprek!!!
30 jaar geleden kwam ik als steenhouwer mijn collega ophalen van de begraafplaats westerveld. Hij was die dag daar aan het werk om een aanvullend opschrift te hakken in een grafsteen. Voordat we weg gingen maakte hij een foto met een weggooi camera, denk van kodak. Week later komt hij met de foto’s op mij afgestormd en laat de foto zien met achter de grafsteen een alien figuur
Bizar echt! Deze foto moet nog ergens
Liggen. Het bestaat dus echt dat een
Foto toch in een andere dimensie kan kijken dan wij mensen.

Raymond

Mogelijke verklaring orbs?

Voor Dr. Frank Stadermann…

Dit gaat over licht dat biologische systemen uitzenden.
https://www.youtube.com/watch?v=byqsJE4ZHxM

waard om het te onderzoeken i.v.m orbs ?

Frank Stadermann

Interessante docu.Zien we door licht op te vangen of door het uit te zenden? Rupert Sheldrake behandelt die vraag ook. Maar de docu verklaart niet wat orbs zijn.

Nicole Schuller

‘intangible orbs’ is een vertaling, maar ‘mysterious orbs’ klinkt beter

Maggy Klatte

evanescent orbs

EmEn

Ik heb persoonlijk ervaring met precies deze zogenaamde orbs in foto’s. Het was tijdens een reis en er was een lokale stam bij betrokken, het geheel nam een bizarre wending nadat ik constant orbs fotografeerde tijdens een van hun ceremoniële dansen. Dit was een tijdje geleden, digitale camera’s waren zeg maar net een ding.

Ik ben niet eens echt een scepticus, maar ik moet in dit geval toch echt concluderen dat het waarschijnlijk (99%) condens druppels zijn die het licht vd flits weerkaatsen. Het gebeurd sowieso alleen met de flits aan en veel vaker in benauwde landen met een hoge luchtvochtigheid, zoals het Pacifische eiland waar ik mij op dat moment bevond.

Ik heb tijdens dezelfde reis mijn theorie getest en de condens druppels werken als een soort van lens waardoor je de herkenbare distorsie ziet bij het terugkaatsen vh licht en dat is wat je camera sensor opvangt.

Ik heb de foto’s nog ergens liggen en sta open voor discussie. De foto waarbij het lijkt dat de orb achter en voor een voorwerp zit is ook te verklaren door het feit dat een orb eigenlijk een 100x uitvergroting is van een heel klein druppeltje water, een soort hologram, uiteraard dus niet gebonden aan materialistische grenzen van objecten. Dat is meer een spel tussen lichte en donkere velden die op de voorgrond kunnen springen op de foto en zo de illusie creëert van overlapping.

Frank Stadermann

Dank voor deze uitvoerige reactie.
Ook op uw theorie ga ik uitvoerig in in mijn boek.
Het kan zeker zijn dat u vocht heeft gefotografeerd. Dat heb ik zelf ook gedaan door water voor de camera te vernevelen. Maar dat iemand in staat is vals geld te maken, wil nog niet zeggen dat al het geld vals is.

Gerrit

Met dat dubbele camera experiment bewijs je niks. Het is inderdaad stof. Mijnheer kan zich beter verdiepen in de technologie achter fotografie.

Ben

Helemaal mee eens.
Weltschmerz als serieus medium wordt door dit soort interviews steeds ongeloofwaardiger.

Eva

Het grappige is, dat stofdeeltjes zich duidelijk anders bewegen dan die opvallend homogene bolletjes…

Frank

The enigmatic Orb
The Orb, an enigmatic phenomenon

WEF

“Silent Orbs” misschien

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.