Een Marokkaanse Jood: Paul Cliteur en David Pinto

Een Marokkaanse Jood van Analfabetische Ouders is de biografie van voormalig buitengewoon hoogleraar interculturele communicatie, David Pinto.
Een gesprek van Paul Cliteur.
Pinto migreerde in 1967 van Israël naar Nederland. Hij was titularis van een leerstoel van 1998 tot 2005 aan de universiteit van de Amsterdamse faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen. Pinto is tot op heden directeur van het Intercultureel Instituut. Een commercieel bedrijf dat hij in 1982 oprichtte. Hij is auteur van 19 boeken en publicist van meerdere onderzoeksrapporten, artikelen, columns en essays.
LET OP: De geluidskwaliteit is niet zoals u van ons gewend bent. Excuses hiervoor.
Bekijk de video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Of luister naar de podcast op SoundCloud:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oscar2

Wat een hoogst interessant gesprek. Heerlijk om naar te luisteren en te kijken. Weer wat nieuwe inzichten opgedaan. Dit gesprek behoort tot een van de beste op dit platform gepubliceerd.

jenne aakster

Lijkt sprekend ?!, op sencuur a la Face Book, in wezen stuit mij dit tegen de borst, steeds opnieuw stukjes van vrije ziel in leveren !

jenne aakster

Mijn ervaring met de Joodse intelligentia, ja ja het is als het laagje vet wat op de kibbesoebe drijft, ieder één kent ieder één, het voordeel van een heersende minderheid uitgebuit tot op het been, de Gentiles werden altijd heel correct gerespecteerd, maar je hoorde er toch niet echt bij, ook al was je moeder een Jodin, dan nog was je een bevuilde Goyim, mijn Joodse vrienden en dat waren er velen, waren het hier ook niet mee eens, maar lieten geen kans onbenut om van hun Jodendom te profiteren, de werkende klasse binnen het Joodse volk, ja die waren bestemd voor de Kibbouts of de Verenigde staten als steun in de rug, heb veel families zien emigreren, jammer waren oud Mokkumers, veel oude Joods Amsterdamse Families die tijdens de oorlog 40-45 de dans ontsprongen, waren te rijk om te worden afgevoerd, hoe kan dat, dat is hun denken bewaar het intellect en geld een soort middeleeuws denken, uit de tijd van de progroms, maar goed dit wilde ik even kwijt, het verhaal is veel langer en soms te ingewikkeld om te begrijpen, ben ook maar een mens zij mijn vriend Ma&x dan, ik eindig met Sjalom uit respect voor de grote geesten van dit oude volk !

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.