Extra juridisch journaal – Taskforce problematisch gedrag

In deze extra editie van het juridisch journaal gaan Jeroen Pols en Willem Engel in op de taskforce problematisch gedrag en ongewenste buitenlandse financiering. Aan de hand van een paar WOB-stukken over Blue Tiger, het Haga Lyceum en Fort Oranje laten zij zien dat er een staat binnen de staat bestaat die willens en wetens andere overheidsdiensten aanzet de wet te overtreden om onrechtmatige doelen te verwezenlijken. Daarmee staat de Deep State vast.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan-Willem

Het wegtransport is ook een pilot geweest van de overheid. Over ontmenselijking gesproken, ik word hier dagelijks mee geconfronteerd. Het Nederlandse wegtransport was lange tijd een van de trotse pijlers van de economie. Jonge mensen begonnen vanuit hun passie in het transport. In de jaren negentig is deze tak behoorlijk aan banden gelegd door strenge wetgeving, controles en onmenselijke boetes. En nog steeds komen er regelmatig totaal onzinnige regels bij die niets met verkeersveiligheid te maken hebben. Eind jaren negentig is het transport verkwanseld aan voormalige oost Europese landen. Door de verdeel en heers politiek is de saamhorigheid op een laag pitje gezet. Nu, na ruim twintig jaar worden buitenlandse chauffeurs, die soms maanden van huis zijn, nog steeds als tweede rangs mensen behandeld, door eigen medewerkers van bedrijven. Branche organisaties zijn verworden tot verlengstuk van de overheid. Voorzieningen onderweg zijn voor een groot deel verdwenen. Nu zijn de boeren aan de beurt. Zij lijken zich beter te kunnen organiseren dan het wegtransport.
Onderweg en bij bedrijven spreek ik met veel mensen en het vertrouwen in de overheid is bij de meeste mensen ver te zoeken.
Heel veel dank en bewondering voor jullie inzet en bewustmaking.

Elias de Groot

Weer genoten van de inzet van deze 2 heren .Als het gros van de Nederlanders dit niveau heeft ,was het Utopie geweest . Bedankt heren het word gewaardeerd .

Christien Bugel

ONgelofelijk, Nederland is een maffiastaat geworden . en de rechtelijke macht doet mee . goed zo mannen , ga zo door

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.