Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink en Edgar Wortmann

AAEAAQAAAAAAAAWoAAAAJGEwMzM4YmRhLWUwOWUtNDJlOC05YWFiLTMyNTRkNDc5M2VjZg
“Toen de stichting vier jaar geleden aan de banken vroeg of ze wisten wat geldcreatie eigenlijk was bleek dat zelfs bestuurders van de banken hier niet eerder over hadden nagedacht…..”

Scene de Verleiders III. Foto: Raymond van Olphen

Scene de Verleiders III. Foto: Raymond van Olphen


Edgar Wortmann is bedrijfsjurist, kwartiermaker, onderzoeker, adviseur en het juridische en retorische brein van stichting “Ons Geld”.
De Stichting Ons Geld streeft naar een beter geldstelsel wat minder slecht en gammel geregeld is. Het geldstelsel is een kaartenhuis wat overeind gehouden wordt door de overheid. de kosten daarvan zijn enorm en worden gedragen door de overheid. Er wordt volgens Wortmann steeds doorgeborduurd aan een gammel bouwwerk, wat alleen maar complexer en onbeheersbaar wordt. Ons Geld wil dat de overheid met de samenleving het stelsel opnieuw onderzoekt en definieert. Er moet nagedacht worden wie er voordeel moet hebben bij geldcreatie en dat in degelijke juridische kaders stellen.
We hebben een stelsel wat met toeval aan elkaar hangt en geëxploiteerd wordt door de banken waarbij de overheid zich afzijdig houdt. Toen de stichting vier jaar geleden aan de banken vroeg of ze wisten wat geldcreatie eigenlijk was bleek dat zelfs bestuurders van de banken hier niet eerder over hadden nagedacht…..
Werk mee aan een andere samenleving en doneer Café Weltschmerz! We hebben uw hulp echt nodig. NL23 TRIO 0390 4379 13
Dit gesprek is mede mogelijk gemaakt door: Ron Vervoort
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word lid
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink en Edgar Wortmann […]

[…] Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink en Edgar Wortmann […]

Plato

Dit kan niet waar zijn. Zelden zo’n onzin verhaal gehoord. Het wordt gewoon gierende inflatie al die geldschepping. Jammer van café Weltschmerz die verder best serieuze interviews laat zien. Maar dit had niet door de beugel gemogen. Wat er overigens wel moet gebeuren dat betalingsverkeer en lenen uit elkaar getrokken moet worden. Dat kan door dat er een of meerdere banken zijn die zich uitsluitend met betalingsverkeer bezig houden. Uiteraard kost gebruikmaking van die diensten geld. En daarnaast investeringsbanken waar je rente voor je geld krijgt, maar ook risico loopt. Dit veroorzaakt wel dat er veel minder geld ter beschikking is om de overheid en bedrijfsleven te financieren. De rente zal sterk omhoog gaan en een en ander gaat waarschijnlijk ten koste van onze welvaart. Maar voor wie het wil, is zijn geld safe. Zo ingewikkeld als in het interview is echt niet nodig.

louis

Een beetje naief om te denken dat alles goed zal gaan als de overheid het gaat regelen. De overheid/politici bestaat ook uit mensen net zo goed als bankiers dat zijn. Het probleem met ons bankenstelsel is niet de controle over geldcreatie (al laten de Rothschields zien dat je daar heel rijk mee kunt worden) maar de moral hazard van speculeren met andermans geld (spaarders of belastingbetaler) waarbij wel de opbrengsten maar niet de verliezen bij de bankiers terechtkomen.

Juan

Al heel snel bij het beluisteren van dit interview zag ik de visioenen voor mij uit het boek ‘1984’.
Zelden heb ik in een half uurtje zoveel gevaarlijke (en naïeve) onzin mogen beluisteren.
Overtuigd van zijn eigen waarheden en in alle goedheid het ‘beste’ met de mensheid voor hebbend, past het uitgebraakte gedachtegoed idd. (Goed gezien Paul) naadloos in ‘1984’.
In het haast kinderlijk aandoende eigen gelijk, hou ik het voor mogelijk dat hij zelf niet eens door heeft wat hij verkondigd.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.