It’s all in the data, stupid! – Denise Pellinkhof en Ken van Ierlant

Denise Pellinkhof interviewt Ken van Ierlant. Hij is directeur FutureXL, heeft 45 jaar ervaring in digitale transformatie en is auteur van het boek ‘Data – waarde – creatie: zo verdien je geld in het digitale tijdperk’.

In deze video gaan we in op de onbekendheid op bestuurlijk niveau om holistisch en datagedreven te denken en handelen. Data is oneindig en je kan er alles mee disrupten en innoveren, mits goed toegepast. En daar gaat het vaak mis. Iedereen heeft het over digitale transformatie. Maar wat is het nu precies, wat gaat er vaak mis en wat is er voor nodig?

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan

Zeer waardevolle bijdrage. Heel goed beschreven hoe Nederland in slaap is gesukkeld en decennia achterstand moet gaan inhalen. Ik heb ook al zolang machteloos moeten aanhoren hoe schoolpleinmoeders alleen maar weer eens een avond organiseren over hoe gevaarlijk internet is. En een rectrix van een middelbare school die anno nu zegt: we besteden geen tijd aan ICT want ICT is slechts een middel”. Op havo / vwo gaat ICT nu dus minder ver dan hetgeen ze op de basisschool al kregen (basaal gebruik van Excel en word).

jan

is dit een satires gesprek? het komt over als een verhelderend gesprek hoe jullie dus echt denken ronduit walgelijk. zijn willem engel en jeroen pols in het ech ook zo ! ben volledig perplex

Piet snot

Kon het niet meer aanhoren. Een ‘expert’ inhuren om ons te overtuigen dat de overheid ONZE data nog beter en extensiever kan gebruiken? Dat de kamer van koophandel, afgezien van het doorverkopen van ONZE telefoonnummers, nog op andere manieren geld kan verdienen aan ONZE data?
Wat zijn jullie een lachertje zeg.
Een grote grap.
Zogenaamd kritisch.
Jullie zijn een wolf in schaapskleren.

Coolen

Ja ik hoor je je bent een VVD persoon die de misdaad die Rutte pleegt naar het volk jou geliefde leider is en de waarheid altijd zal afliegen.

Lillith Turk

Dear Cafe Weltschmerz,
In my view, you need to change how you interview your experts. The above interviewer on the DATA hasn’t got the right kind of knowledge to interview this expert. It is totally uninteresting what she thinks, that is why you bring in an expert.
So why don’t you just let him or her tell us about their knowledge like you did with Anthony Migchels? Now that I find uninteruptedly interesting.
Reading someone’s book and then asking an expert unintelligent questions doesn’t do it for me and is not Weltschmerz worthy.

With kind regards,
Lillith Turk

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.