Justitie faalt bij vervolging kindermisbruik. Rudie Kagie, Yvonne Keuls en Marlies van Muiswinkel

VOLG ONS OP ONZE KANALEN, GEEF UW MENING, DONEER EN ABONNEER OP ONZE NIEUWSBRIEF.

Laatst gepubliceerd


In samenwerking met VPRO Argos en de jurist Paul Ruys heeft Café Weltschmerz deze aflevering tot stand gebracht.
Als eerste van een serie over misbruik van kinderen in de breedste zin.
‘Wanneer het Openbaar Ministerie van Justine keer op keer, na aangifte geen aanstalten maakt om ritueel kindermisbruik te onderzoeken, faciliteert zij direct en indirect deze misdaden.’
Meervoudige groepsverkrachting van minderjarigen door vertegenwoordigers van de Haagse elite, onder wie diverse artsen en een topambtenaar van het ministerie van Justitie.
Volgens moeder Marlies werd In de Nieuwe Scheveningse Bosjes Lisa (15) bevallen van een baby, die voor haar ogen wordt vermoord. Justitie neemt vervolgens haar aangifte echter niet serieus. Moeder Marlies hecht wél geloof aan de bizarre verklaring van haar dochter. Ze sprokkelt feiten bij elkaar om het gelijk van Lisa te onderbouwen. Worden betrokkenen in deze zaak nu al zeven jaar van hogerhand beschermd?
Schrijfster Yvonne Keuls publiceerde veelvuldig over seksueel misbruik, rechterlijke macht en minderjarigen. Ze noemt het relaas over Lisa’s hel volstrekt geloofwaardig. Onderzoek door het VPRO-radioprogramma Argos wees uit dat Justitie blunderde in deze zaak, alsof van hogerhand wordt verijdeld dat de onderste steen boven komt.
#lisa
#kindermisbruik
#argos
Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Onze gesprekken kunnen politiek incorrecte inhoud bevatten. Wij beroepen ons op de bij wet geregelde journalistieke vrijheid als fundament voor een pluriforme samenleving en hygiënische, democratische processen.
Je kan je hier aanmelden op ons account!
https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=UClK9f1anqhuSaqDN5YE-wfwK9f1anqhuSaqDN5YE-wfw
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] story of the abused girl Lisa was brought out by Argos and also at Café Weltschmerz discussed . After Huig Plug came into contact with her mother Marlies van Muiswinkel, he also delved […]

[…] verhaal van het misbruikte meisje Lisa is door Argos naar buiten gebracht en ook bij Café Weltschmerz besproken. Nadat Huig Plug in contact kwam met haar moeder Marlies van Muiswinkel is hij ook in […]

Aad Boudewijn

Een paar dagen voor Wabeke met pensioen ging heeft deze nog bijgedragen aan een uitspraak artikel 12 procedure waar voormalig Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Theo Bot en Hoogleraar Kinderrechten Universiteit Leiden Stoel Unicef Ton Liefaard ook aanwezig waren.
Deze uitspraak valt voor mij natuurlijk negatief uit en waar aan alle feiten voorbij gegaan wordt doen zij een uitspraak die kant nog wal raakt in een zaak waar voormalig directeur Reclassering Johan Slöetjes valse aangiften “bedreiging met de dood” doet worden deze onder familiaire banden door Officier van Justitie Janneke Slöetjes door het OM geloodst waarbij ze vele zaken vervalst en laat verdwijnen.
Helaas is zij rechterhand Cybercrime GVD Burg en dit boegbeeld integriteit verwacht van een ieder loyaliteit zodat zij gered wordt van ambtelijke corruptie.
Commissie Fokkens lid Tineke Cleiren, ook leidsche universiteit, houd mede de boot af waar velen uit Leiden betrokken zijn geraakt.
Met vriendelijke groet, Aad Boudewijn

Henk

Deze uitzending staat bol van aannames, niets feitelijk wat juridisch te snijden is. Soms luguber te noemen. Prominenten namen als Dhr. Demmink komen langs. De heer Demmink is jaren onderzocht op vermeend misbruik maar nooit is er feitelijk wat gevonden. Stop toch met deze onzinnige vergruizing en complot denken. Een goede journalist had hier al lang gehakt van gemaakt. Jammer te zien dat dit op Weltschermz komt.
 

Désirée L. Röver

Dat er ook maar een glimp van rechtvaardigheid bestaat in Vernederland, is een zeer pijnlijke illusie. En dat geldt zeker niet alleen op het gebied van kindermisbruik, ik heb het ook van nabij meegemaakt op het gebied van banken, psychiatrie en van gevallen van moord…

Danine

Wat een heftig verhaal. Ik heb er geen woorden voor. En wat een beeld van ons Nederlandse rechtssysteem komt hier naar voren.  Het systeem dat slachtoffers van misbruik genoegdoening zou moeten bieden brengt het tegenovergestelde. Ik ben op dit moment laatstejaars rechtenstudent en ik heb ik dit met open mond gekeken. Ik vind het erg frustrerend en onrechtvaardig. Tegelijkertijd hoop ik dat ik een jurist mag worden die niet wegkijkt maar de confrontatie opzoekt. Iemand die vecht tegen onrecht en opkomt voor de waarheid.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.