Mondkapjesplicht op de basisschool, advies of verplichting? Sietske Bergsma & Frank Stadermann

Meer weten over Free Coachee? Klik op de onderstaande link:
https://www.freecoachee.com/online-tests/actie

Recent heeft het kabinet de teugels met betrekking tot het coronabeleid verder aangehaald. Een onderdeel daarvan is het advies dat kinderen op school vanaf groep 6 een mondkapje dragen en zich laten testen. Veel scholen nemen dat advies over. Mag de school dat? En hoe moet je je als ouder opstellen wanneer je het daarmee niet eens bent omdat je je kind niet aan die maatregelen wilt laten onderwerpen? Op die vragen wordt in dit Juridisch Corona Journaal ingegaan.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sebassie

Het is niet zo dat je een beperking moet hebben om geen mondkapje te willen dragen. Er is ook nog het doktersmandaat. Een arts kan het dragen van een mondkapje ten strengste ontraden op basis van de veel te hoge CO2 concentratie die wordt ingeademd achter het kapje. Bij kinderen is het volstrekt af te raden dergelijke concentraties te overschrijden. Het RIVM heeft de hoeveelheid CO2 die maximaal mag worden ingeademd zonder schadelijk te zijn, bepaald op 800 ppm (parts per million = deeltjes per miljoen). Achter het mondkapje adem je meer dan 3 maal deze toegestane hoeveelheid in….binnen drie minuten! Een arts kan dit aantonen met behulp van een CO2-meter. De resultaten zijn altijd schokkend! Ik heb deze meting laten verrichten achter mijn face-shield. Zelfs bij dat ding waarvan ik altijd dacht dat het open genoeg was, bereikte ik na drie minuten een CO2-waarde. van 2790 ppm! Ergo: de arts concludeert dat de concentratie CO2 veel hoger is dan toegestaan en heeft bepaald dat ik het niet meer mag dragen. Dat staat nu op mijn uitzonderingskaartje.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.