(Nieuwe versie)‘De getallen liegen niet’. Tuchtklacht tegen Van Dissel: Koert van Rijn en Ramon Bril

De getallen liegen niet, dus sleep ik Van Dissel voor het tuchtcollege’, stelt Koert van Rijn tegen Ramon Bril.
Koert van Rijn is verzekeringsarts bij het UWV. Daarnaast is hij wiskundefanaat. Tijdens de coronacrises begon ook hij zijn zoektocht naar de waarheid. De reactie van de overheid was zo duidelijk ongebonden aan de werkelijkheid zoals die beschreven werd in de getallen, dat Koert als arts op zoek ging naar de waarheid. Hij nam contact op met het RIVM, die niet reageerde. Het onheil groeide, en uiteindelijk besloot hij om Van Dissel te dagvaarden. Het is niet gebruikelijk en eervol als arts om dat te doen, maar, het is wel zijn morele verplichting wanneer er zoveel op het spel staat.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Van Rijn vertelde deze week over zijn zaak bij platform voor burgerjournalistiek Café Weltschmerz…Volgens de verzekeringsarts gaan er in Nederland veel meer levensjaren verloren door de negatieve effecten van lockdown, zoals uitgestelde zorg, werkeloosheid en stress, dan ermee kunnen worden gered. Op basis van eigen ‘grove berekeningen’ stelt Van Rijn dat de lockdown hooguit een winst van duizend levensjaren oplevert in Nederland, tegenover een verlies van 250 tot 600 duizend levensjaren (afhankelijk van of de kwaliteit van leven wordt meegewogen). […]

Erik Le Roy

Wil meneer van Rijn zijn bovenstaande stellingen nog eens toelichten in het licht van de huidige stand van zaken? Ik ben benieuwd naar uw reactie!

Korine

Heel goed dat iemand de gezondheidseffecten van de lockdown in cijfers probeert te vatten! Al is dit nog slechts een grove berekening met cijfers in de grondverf, ze zijn toch al zo enorm overtuigend. De minimale gewonnen levensjaren die in geen verhouding staan tot de grotendeels nog toekomstige verloren levensjaren. En dan is de kwaliteit van de gewonnen en verloren levensjaren nog niet eens meegenomen.
Ik hoop dat dit en dit soort berekeningen, inventarisaties en vergelijkingen verder uitgewerkt en gepubliceerd worden. Cijfers en simpele staafdiagrammen spreken voor zich en werken denk ik beter dan de leus ‘stop de lockdown’.

Aga

Het IFR getal van Covid-19 is binnen 3 secondes te vinden:
https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19
Waarom worden er onwaarheden verteld ?

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.