Uncensored: The reasons behind the Russian intervention – Kees van der Pijl en Aleksander Sjoelgin

Kees van der Pijl is talking to the Russian Ambassador for the Netherlands, Aleksander Sjoelgin about the timing of the Russian intervention in Ukraine. What will the consequences be for Russia and the pro-Russian people in the Ukraine? What is the role of the Western politics in this conflict?

Kees van der Pijl gaat in deze uitzending in gesprek met Rusland ambassadeur Aleksander Sjoelgin. Sjoelgin was een paar weken geleden ’te gast’ bij Buitenhof, een respectloos kruisverhoor dat de ronde deed als een van de slechtste interviews aller tijden. Eerder schreef Weltschmerz hier al een artikel over, waarin de manipulatieve gesprekstechnieken van interviewster Maaike Schoon uiteen wordt gezet. Deze lees je hier.

Kees van der Pijl en Aleksander Sjoelgin spreken met elkaar over het “waarom” en het tijdstip van de Russische interventie en wat de langetermijngevolgen zullen zijn voor zowel Rusland als ook degene die pro-Rusland zijn in de Oekraïne.

Café Weltschmerz is blij om Aleksander Sjoelgin te ruimte te kunnen bieden om hem wél uit te laten praten en zijn kant van het verhaal te laten vertellen.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
28 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene

Hij laat niet het achterste van zijn tong zien, maar ik geloof deze man 10x meer dan de heilige zelensky.

robert Sweijd

Ik ben het niet eens sinds het begin van het intervieuw. We hebben allen vergeten dat Jeltsin de belofte van Gorbatchev niet heeft gevolgd, namelijk van Rusland een democratie te maken. Op een niet-democratische wijze heeft hij een team van oud KGB-ersaangesteld om Rusland te “beheren”: Dit was een ontzettende fout waarop het Westen niet anders kon doen dan Poetin in het oog te houden. Niet alleen Poetin maar vooral het leger dat deze wilde herstellen om Rusland terug groot en machtig te maken. Poetin en zijn accoliet, Choïgou, hebben nooit een heerlijke “gorbatcheviaanse” indruk gemaakt en hebben het statuut van het sovietleger aangehouden in het bereiken van interne en, later, externe macht van de russiche ondemocratische regering. Bovendien, en het is niet te ontkennen, heeft hij alles ondernomen heeft om een volksidool te worden zoals Mussolini, Hitler, Mao Se Dong en kleinere diktators die we hebben gekend in de laatste 100 jaar geschiedenis. Ik denk dat velen de verschijning van Poetin pretentieus en zelfs beangstigend vonden ondanks zijn televisuele verschijniningen in russische shows. Hiermede is alles gezegd, en ook, dat het Westen niet onverschillig of naïef is geweest. Het Westen wist sinds lang dat Poetin de verdediger van de Orthodoxe kerk is geworden en dat hij het Westen hartsgrondig minacht zoals de Christenen et Muslims de ongelovigen steeds aanzien hebben… Poetin’s hypocrisie en jaloersheid hebben hem het politieke pokerspel doen verliezen want hij is overgegaan tot een wrede oorlog, maar heeft nog lang niet zijn cynisch schaakspel met levende pionnen verloren, de Oekraiense jongens alsmede de zijne… Het wordt hoog tijd dat de minderheid van russische intellectuelen hem opzij zet… Zoals sommige generaals dat met Hitler hebben geprobeerd.

Ido

@robert een nogal simplistische reactie. U weet duidelijk niets over Oost Europa en de geschiedenis. Nederland loopt al sinds WO II kritiekloos achter de USA aan. En zie waar dat ons heeft gebracht. Wij hebben verzuimd onze Ooster buren te begrijpen en de volkenrechtelijke verbindingen die er van ousdher zijn te onderzoeken of opnieuw vorm te geven. Alleen op die manier en met respect over en weer kan deze akelige situatie tot een einde gebracht worden. Niet met eenzijdig commentaar zoals het uwe. Oorlog treft de gewone burgers zoals altijd. En levert nooit win win. Nu wordt aan beide kanten lelijk gedrag getoond. Maar kijk eens naar het gedrag van het Westen. En hoe de oligarchen geroofd hebben in het voormalige Oost Europa. En nu nog steeds de dienst willen uitmaken. Ken de geschiedenis voor u onzin gaat uitkramen. Dialoog begint met luisteren. Deze beide individuen proberen het in ieder geval in tegenstelling tot het prietpratende kabinet in navolging koningin vd Leyen.

robert Sweijd

U bent duidelijk een man die hetzelfde zou gezegd hebben in 1940 over onze direkte nazi-buren. Bovendien hebt U mijn tekst niet begrepen omdat U niet nadenkt en net zomin als ik, niet veel wist en weet over wereldgeschiedenis. U had beslist in het verleden in Das Reich moeten gaan wonen en nu in Rusland.

robert Sweijd
Roel Timmermans

Wat een aardige man, hij had niet eens een kind op schoot. Het zullen ook vast de Oekraïners zijn geweest die Marioepol hebben platgegooid.

BobNummer1

Kees is inderdaad een aardige vent..

G den Boer

Graag Nederlandse ondertiteling!

Cornelia

Eigenlijk zou dit gesprek gewoon op de televisie moeten komen in plaats van al die vreselijke propaganda van de gekochte media met haar voorgeschreven waarheid.

Rene

Ja dit lijkt meer op een interview. Wederom uitstekend gedaan Kees van der Pijl

Rob

Was hoping for some more clear answers. The questions were very clear and highly intelligent. But the answers were not that clear. .

Gerard

RT.com is gewoon te volgen via een browser met privévenster met TOR of via een VPN verbinding met internet. De beleidsmakers die nieuws denken te kunnen verbieden leven in een droomwereld.

BobNummer1

Ongeacht of je pro Rusland of pro Westen bent.. dit is toch een interessant gesprek. Mensen mogen zich daarna een mening vormen. Ze mogen zelf nadenken ipv dat bepaald wordt door onze Westere leiders hoe ze moeten denken; wie ze moeten haten.

Ik lees in diverse reacties dat mensen zodanig gebrainwashed zijn dat enkel de tegenpartij aanhoren al betekent dat je hen steunt. Volledig afgstompt van kritisch nadenken, ze willen het liefst dat hun overheid alles in hapklare brokken serveert..

jan van dijk

kees is in het aarsgat van Putin gekropen en zijn snor zit nu vol stront

luk

de muppet show is er niks bij vergeleken !! ze zouden om te beginnen al beetje hun Engels mogen oppoetsen ! zo’n onzin zeg !

Melissa Kampers

Fijn om de andere kant te horen. Ik ga niet doen alsof ik alle aspecten van dit conflict begrijp maar ik hoop dat we er allemaal over eens kunnen zijn dat oorlog zo snel mogelijk moet stoppen. Elke kans op een diplomatieke oplossing moet aangegrepen en uitgeput worden. Ik heb niet het idee dat de NAVO en EU daar enige interesse in heeft. Zelensky vraagt alleen om sancties en wapens en onze eigen ministers hebben hun conclusie getrokken. Rusland is het grote kwaad dat verslagen moet worden.

Ik denk dat de situatie genuanceerder is dan wordt voorgesteld en ik vertrouw de NAVO en EU niet meer op hun woorden. Ik wil zien dat mensen er alles aan doen om vrede te stichten en niet om een oorlog te laten escaleren. De voorgeschreven werkelijkheid die de mainstream media voordraagt is niet wat er werkelijk speelt dus we moeten voorzichtig zijn.

DoctorBob

eigenlijk niets aan toe te voegen

Ronn

To Alexander Joekrin,
Most people I speak are pro Putin in this conflict!
I/we wish Russia all the best and luck .
Vladimir Poetin , you are not alone in the world 😉👍

Jan Hoekstra

Bio Labs was discover by Jeffrey Silverman in Georgia. That was in the time that i lived there in 2011-2012.
The USAID sponsor this Biolab with 200 million USD and declare that it was an agricultural lab…….
After 2018 it was dismantling

René

Fantastisch….een andere kant.

Mieke

Dank je wel voor dit prachtige interview! Dankbaar dat Café Weltschmerz bestaat.

Anton van Starrenburg

Een prettig interview. Ik heb dat interview van Buitenhof ook even bekeken en ben na 5 minuten afgehaakt.
Wat betreft de support van de Russische bevolking: daar heb ik wel de nodige twijfels over. Ook de Russen worden gehersenspoeld en zij hebben nog steeds de beschikking over westerse kanalen om zich te informeren. Daar komt bij dat Rusland altijd slecht is geweest in PR.

Frank

Kan het interview in het Nederlands worden ondertiteld?

Evert

Zeker makkelijker voor velen

Vladimir Putin

One question for Mister van der Pijl: Could you leave Holland and come to Russia? You are a very good interviewer!

Rina

Maar we kunnen hem hier niet missen!

Vladimir Putin

Good interview! Can be translated for the Russians in my country and broadcast on Russian television.

hans allin

graag een tekt van dit interview in het Nederlands

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.