Pieter Stuurman en Kees van der Pijl – Transhumanisme of de bestaande mens?

Pieter Stuurman spreekt met Kees van der Pijl over de vraag of transhumanisme de bestaande mens gaat vervangen. Heeft de overheid misbruik gemaakt van het morele aspect van de maatschappij tijdens de Covidcrisis? Kan de veerkracht van de mens ons behouden voor de fantasieën om ons tot een soort robot te maken? Ook spreken zij over het idee van tweezijdigheid: voor ons is het internet een verrijking om informatie te verzamelen en contact met elkaar te zoeken, en tegelijkertijd vergeten wij dat we door het internet een speelbal worden van de krachten erachter.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Antonius Nicola

Mooi gesprek, wie ik hierin echter nog mis, is de Franse Filosoof Jacques Ellul die o.a. met zijn betoog over”Het verraad van de techniek” al in de tachtiger jaren deze ontwikkeling vrij nauwkeurig schetste en beschouwde en o.a. de stelling poneerde dat de mens, terwijl deze denkt de techniek te gebruiken, totaal niet door heeft in hoeverre hij wordt gebruikt door de techniek. Daarbij is essentieel om de techniek als een wezenlijk fenomeen te bezien. In de techniek is een wezen werkzaam dat, indien niet beteugeld, de mens tot slaaf zal maken. Daar komt nog bij dat de eigenaars van de techniek, c.q. de shareholders zoals K.S. deze lieden zo graag noemt, vrijwel zonder uitzondering gewetenloos zijn vanwege hun psychopathie. De westerse wereldmachten blijken geïnfiltreerd met gewetenloze, schaamteloze en destructieve psychopaten, die door velen worden bewonderd en aanbeden in plaats van bestreden. Overigens heeft de Oostenrijkse filosoof Rudolf J.L. Steiner dit al honderd jaar geleden gezien en zelfs de injectie als middel om de mens tot een zielloos wezen te maken bijna exact, zowel in de tijd als wat betreft de methode, voorspeld. Wonderlijk genoeg willen hedendaagse Antroposofen dat maar niet zien of herkennen, maar dat terzijde . . .

moonchild

Transhumanisme is gewoon goddeloos en per defintie fout. Dat je hier een gesprek over wil hebben? Totaal van God los en een bewijs voor gecontroleerde oppositie. De agenda uitvoerend, mind control. Pur sang.

Anja

Pieter geef alsjeblieft niet op bijna elke zin kommentaar maar laat Kees uitspreken, het is interessant genoeg. Ik irriteer me vreseklijk aan het feit dat de argumentatie van Kees steeds gestopt word door jou! Héél slecht. Jouw tekst is echt minder onze tijd is ook kostbaar. Dat geleuter er tussendoor kunnen we zelf ook wel bedenken. Pffff…

moonchild

controlled oppostion

Willy Maassen

Mooi programma, maar er word teveel gepraat door de gespreksleider. De gast word onderbroken en kan zo minder in zijn verhaal blijven. En teveel ja, ja, ehm enz.

Nordi

Jammer dat dhr Vd Pijl vaak wordt onderbroken en zijn verhaal niet kan afmaken ..

Ton Cloin

Voor mij heeft een journalist een open houding die niet met de gedachten van de ander aan de haal gaat om die in te vullen. Door de interrupties kwam het hele verhaal mogelijk niet naar buiten. Verder heb ik van het boeiende onderwerp genoten.

Jacob

Nou…hij heeft wel een beetje behoefte aan steun…

jekle

het wef is een instrument van de illuminatie / vrijmetselaar-orde. Deze orde is opgericht in europa en gelooft in een mengelmoes van sumerische, egyptische en ierse druïde leefregels en zijn overtuigt dat zij afstammen van deze oude culturen. Het wordt geleid door de habsburgse en franse koningsfamilies met de rothschilds als coördinerende partij. De orde streeft naar een wereldregering. Deze orde is gericht op arische puurheid en is sterk anti-joods; joden mogen meedoen, maar moeten hun geloof overboord gooien. Hilter, Goebels waren illuminatie van hoge rang en Himmler van nog hogere rang. De eerste is overigens een Rothschild-bastaardzoon en fervent aanhanger van de in de vs-ontstane eugenetica en kreeg daarbij hulp van amerikaanse families. IBM zorgde voor de KZ-lager-registratie van de gevangenen en hun bezittingen.

Deze wereldregering zorgt goed voor haar leden, voor haar onderdanen niet. De spuitjes met electronische zooi erin, zal niet zorgen dat de onderdanen gezonder en/of intelligenter worden dan de heersende klasse. Eerder zal het leiden tot meer ziekten en verdomming. Gedwongen vaccinatie / sterilisatie is overigens niks nieuws; Rockefeller foundation en Carnegie instituut waren hier rond 1920 sterren in om ‘deplorables’ op te ruimen met behulp van wetgeving. De heer B. Gates is een telg van de Rockefellers via de moederlijn.

Onder deze orde werden andere ordes toegevoegd, zoals de orde van het britse koningshuis, de ussr en de vs, maar ook de mormonen en de jehova’s getuigen (vandaar ook dat christen-unie blijft meedoen met regeringsbeleid). Het toegeven dat je lid bent, is ten strengste verboden. Ik las dat één van de manieren van ontkennen is, is het niet meer te weten, geen actieve herinneringen (cq rutte).

Volgens bronnen is er een strijd binnen de orde omdat de orde van rusland zich heeft afgescheiden van deze wereldorde. Zij richt zich puur op het welzijn van iedereen binnen de grenzen van rusland; zij zijn niet gericht op een wereldregering. Als de ordes van china en india zich ook afscheiden of hebben afgescheiden van de wereldorde; dan heeft Soros gelijk dat Rusland een gevaar is voor ‘onze’ samenleving. Want zonder deze drie zal meer dan de helft van de wereldbevolking niet vallen onder de knoet van de wereldregering. Daarom moet er alles aan gedaan worden om Rusland militair / economisch te verslaan.

Vraag is natuurlijk ook wie met ons wordt bedoeld. Ik lees ‘ons’ als de leden van de atlantische illimunatie-orde. Altijd fijn van die illuminatie-mensen hoe zij worden gebruiken die op meerdere manieren zijn te intepreteren.

Cor

Uw redenatie klinkt als Bijbelse profetie…uit alle mogelijke opties volstrekt zich chaos dan wel pandemie onder gevaccineerde, oorlog etc…

In ieder geval is de situatie na 2 jaren drukkend genoeg en geen dialoog of oplossing hierin waarneembaar.
Zou zomaar kunnen dat het werkelijk Bijbelse profetie is, de korte tijd die rest zal hierin het antwoord kunnen geven.

Maar goed,….in die tussentijd waakzaam blijven en de waarheid van leugen lippen onderscheiden.

Ik weet dat het deprimerend kan werken., Omdat het zo voorspelbaar klinkt., Naar wat ze zo graag willen bereiken…

Groet

Ton de Held

In lijn hiermee geeft het volgende artikel ook veel inzicht over hoe we in deze situatie terecht zijn gekomen:
Most Controversial Document in Internet History: The Hidden History of the Incredibly Evil Khazarian Mafia.

Jacob

Deze geld/en macht figuren kunnen uiteindelijk nooit winnen…
Dat weten ze zelf heel goed…Hun angst is veel groter dan die van ons…
Ze kennen geen empathie… Maar…psychopathie is niet verwijtbaar…Het is een afwijking die van generatie op generatie kan worden doorgegeven… Zet ze uit de macht!…Er is een heel effectieve methode om dit tot stand te brengen…en ze kunnen hier niets tegen doen, om het te voorkomen…

Manuel

als we een paar bedrijven bij elkaar zouden voegen hebben we zo een android wat bijna niet van een echt mens is te onderscheiden. Bedrijven zoals: Tesla voor de energy van de android. bedrijf van Ameca (Engineered Arts). Het bedrijf realdoll voor het menselijke uiterlijk. Boston dynamics voor de robot zelf. geprogrammeerd met het pragramma GPT_3. dan komen we al heel ver. 5 jaar ontwikkeling. 2 jaar testen. en dan massa productie.

FransWorldOndra

Doen! Dan word ik uitgehuikt!

FransWorldOndra

Uitgehuwlijkt

FransWorldOndra

Misschien ook niet

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.