Van Tijdelijke naar Permanente Noodwet – Willem Engel en Maria-Louise Genet

Viruswaarheid Juridische Zaken d.d. 14 juni 2022 (Titel: Van Tijdelijke naar Permanente Noodwet)

Huishoudelijke mededelingen:

Cursusaanbod De Vrije Mens Academie in juni 2022 (https://devrijemensacademie.nl/agenda)

Categorie Recht

Onderwijs van een voormalig universitair rechtendocent:

– Vrijdag 17 juni 2022 (12.30-16.30 uur te Schiphol-Rijk) – Basiscursus Grond- en Mensenrechten (deel 1): https://devrijemensacademie.nl/cursus-grond-en-mensenrechten

– Vrijdag 24 juni 2022 (12.30-16.30 uur te Schiphol-Rijk) – Basiscursus Inleiding Privaatrecht (deel 2): https://devrijemensacademie.nl/cursus-inleiding-privaatrecht-civiel-recht

Categorie Research & Science

Onderwijs van een wetenschapper gepromoveerd in de moleculaire microbiologie:

– Zaterdag 18 juni 2022 (13.30-18.00 uur te Eemnes) – Workshop Het Grotere Plaatje (deel 2): https://devrijemensacademie.nl/het-grotere-plaatje

– Zaterdag 25 juni 2022 (13.00-17.00 uur te Nieuwegein) – Workshop Naar Een Betere Wereld (deel 3): https://devrijemensacademie.nl/naar-een-betere-wereld

Inhoud: Juridisch Weekjournaal d.d. 14 juni 2022

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols (of mr. Hanno Wisse) en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door. Ditmaal met Willem Engel als vervanger van Jeroen Pols.

Voor de eerdere 29 afleveringen van het Juridisch Weekjournaal wordt verwezen naar de website van Café Weltschmerz of Videowaarheid. De PowerPoint is na afloop van de uitzending te raadplegen op de website.

Vandaag wordt ingegaan op de consultatieversie (concept Voorstel van wet) van de Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met de bestrijding van infectieziekten met pandemisch potentieel d.d. 8 juni 2022. Op 17 mei 2022 heeft de Eerste Kamer tegen de 5e verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (in de volksmond ook wel de “spoedwet” genoemd) gestemd. Doordat de vijfde verlenging werd verworpen, verdween de grondslag voor het ontwerpbesluit voor de zesde verlenging (deze kwam te vervallen). Daarmee is de wettelijke basis voor de maatregelen per 20 mei 2022 komen te vervallen.

Dat is uiteraard niet gunstig voor het regime / het partijkartel / de coupplegers of hoe je ze ook wilt noemen. Er moest dus als de wiedeweerga nieuwe wetgeving worden opgesteld, zodat in de herfst weer een heel pakket aan maatregelen tevoorschijn kan worden ‘getoverd’. Waar we voorheen nog telkens spraken over een tijdelijke wet, zien we dat er nu een poging wordt gedaan om al deze zogenaamde tijdelijke maatregelen te verankeren in een permanente noodwet.

In deze aflevering wordt het concept wetsvoorstel besproken, alsmede een aantal belangrijke WOB-stukken waaruit blijkt dat er geen wetenschappelijke onderbouwing c.q. juridische basis is voor de individuele maatregelen (zoals de test, quarantaine, mondkapjes, injecties en de “veilige” afstand) en dat de NCTV in april 2020 een coup heeft gepleegd. De juridische legitimering van artikel 22 Grondwet en artikel 2 EVRM klopt van geen kant.

Bronnen:

~ Website Eerste Kamer: https://www.eerstekamer.nl/nieuws/20220517/eerste_kamer_stemt_tegen_verlengen

~ Per 20 mei 2022 is de ‘Tijdelijke wet maatregelen Covid-19’ vervallen: https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0024705&hoofdstuk=Va&z=2022-05-20&g=2022-05-20

~ Belangrijk WOB-stuk uit 2009 inzake artikel 22 Grondwet en inzake het wanbeleid tijdens de Mexicaanse griep: https://viruswaarheid.nl/wp-content/uploads/2022/03/2022-03-09-Tuchtklacht-Pels-Rijcken-bijlage-1-WOB-Mexicaanse-Griep-2009.pdf

~ Website waarop allerlei WOB-stukken kunnen worden gevonden: https://aleph.openstate.eu/search?limit=30&q=pcr

~ Handige website waarop de ministeriele regelingen behorend bij de TWM onder elkaar staan (deze regelingen mogen weliswaar vervallen zijn nu, maar deze zullen uiteraard terugkomen in het najaar): http://tijdelijkewetmaatregelencovid19.nl

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
girmobius

Waar kan ik de Consultatieversie permanente C-19 wet zelf vinden en lezen? Die link kan ik niet vinden in de bronnen.

margot

heel fijn dat jullie alles blootleggen en er ook regelmatig om kunnen lachen, zou het nog fijner vinden wanneer jullie aangaven hoe ‘we’ hierin pal blijven staan en die regels negeren ?

Henk

Het is werkelijk waar onvoorstelbaar.

mboo

Er wordt weer uitgegaan van virussen. Er is nog niks gepurificeerd/geïsoleerd en dus ook niet bewezen iets dat ziek maakt.

Riny

Heeft het NCTV statuten of een reglement, waarin staat welke taken, doelstelling(en), mandaten, etc, zij hebben. Met name de omschrijving van die laatste letter ‘V’ in de afkorting van ‘veiligheid’. Hoe is dat juridisch omschreven en vastgelegd?

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.