Wat is de illusie nu? Shohreh Feshtali en Brecht Arnaert (deel 1)

Waarom het monetair systeem op zijn laatste benen loopt.

In dit gesprek gaat monetair expert en publicist Brecht Arnaert in gesprek met Shohreh Festali over de vraag wat er gaat gebeuren met het monetair systeem zoals we het kennen. Aan de hand van zijn essay “De Terugkeer van de Koning” uit 2017, brengt Arnaert een indringende analyse over waarom ons politiek systeem niet opgewassen is tegen de almacht van de commerciële macht: die laatste heeft de twee andere natuurlijke machten helemaal overmeesterd en ons wijs gemaakt dat er zoiets bestaat als de Trias Politica. In zijn essay pleit Brecht Arnaert voor een terugkeer naar de klassieke Trias Politica, die die twee andere machten terug in ere herstelt.Wie het essay van Brecht Arnaert wil downloaden, die kan dat doen door op volgende link te klikken, en daar zijn of haar mailadres na te laten: http://eepurl.com/hYQOn9

Volg Brecht ook op zijn Telegram-kanaal “Brecht Zegt”: t.me/brechtzegt

 

Meer weten over de Snowden Phone? Klik op de onderstaande banner:

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Coolen

Vrijheid krijg je als je het zelf neemt en nooit mee lopen achter de angst hazen deze mensen zijn ziek in hun hoofd en daardoor zijn ze hun menselijkheid totaal verloren, kijk ik kan een tegenslag hebben maar de rijken en de elite zijn dan net een stel verdwaalde schapen met een aktetas onder hun arm waar alleen maar plek is voor leeghoofden.

Mariska van de Ven

Heel mooi gesprek tussen twee hele mooie mensen. Dankjulliewel. Ik kijk uit naar deel II.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.