Wierd Duk & Sid Lukkassen: Duitsland, Rusland en de journalistiek

Wierd Duk is bekend van The Post Online, was correspondent in Berlijn en woonde in Rusland. Hij heeft ernstige zorgen over de wijze waarop de journalistiek zich ontwikkelt: een progressief-postmodern wereldbeeld wordt er in het Westen eenzijdig doorgeramd, terwijl wie de binnenlanden van Rusland betreedt personages treft die rechtstreeks uit klassieke negentiende-eeuwse romans lijken te komen. Het is gevaarlijk dat mensen die geen besef hebben van de Russische volksaard vandaag ons buitenlandbeleid bepalen, stelt Duk.
wierd-duk-611x328
In de Duitse media overheerst ondertussen een discours waarin vluchtelingen geen daders kunnen zijn en waarin Europeanen per definitie racistisch zijn. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei in Die Zeit (8/6/2016) letterlijk dat hij de oplossing ziet in “rassenvermenging” en “de toevoer van buitenlands bloed.” Kan dit de politiek in West-Europa destabiliseren? En hoe zit het met die Poetin? Is dat nu een omhooggevallen straatvechter, een strategisch meesterbrein of een leider die wanhopig zijn land bijeen probeert te houden?

 Voel de urgentie en doneer Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BeeSupport

Eindelijk iemand die een genuanceerd beeld weet te geven over Rusland en met name Putin. Waarom er dan toch weer gezegd moet worden dat het natuurlijk toch een half crimineel regime is ontgaat mij echter. (Bestaat er überhaupt een regime wat niet crimineel is?) Wat te denken van de US die van de 281 gewapende conflicten in de wereld na WW2 er 201 begonnen is (81%) en waarbij 30miljoen doden zijn te betreuren waarvan 90% kinderen, ouderen en gewone burgers, waarom is niemand daar verontwaardigd over? Een kleine herinnering:
*Since WW2, Earth has had 248 armed conflicts. The US started 201 of them.
*These US-started armed attacks have killed ~30 million and counting; 90% of these deaths are innocent children, the elderly and ordinary working civilian women and men.
*The US has war-murdered more than Hitler’s Nazis.
*US official reports now confirm all “reasons” the US told for current armed attacks were known to be false as they were told.
*These lie-started US wars are not even close to lawful (the US military’s legal handbook provides the evidence that current US wars are illegal Wars of Aggression because they are so-called “preventative self-defense”: wars of choice without attack by another nation or any imminent threat) (http://bit.ly/1roE2Bz).
*US wars and rhetoric for more wars continue a long history of lie-began US Wars of Aggression.
*The most decorated US Marine general in his day warned all Americans of this fact of lie-started wars for 1% plunder.
Vreemd en veelzeggend ook dat er verder geen enkele reactie is op dit interview, kennelijk als er iemand met werkelijke kennis van zaken zich over Rusland en Poetin uitlaat zwijgt men ineens in alle talen…. met het schaamrood op de kaken mag ik hopen.

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.