Waarom Australië een coronadictatuur is

Waarom Australië een coronadictatuur is

“Vier pasgeboren baby’s zijn overleden omdat ze geen hartoperatie kregen vanwege de Coronamaatregelen.” Dat staat bovenaan een lange lijst van het Twitterkanaal van The Laymans Take met ‘meest autoritaire voorvallen die tot nu toe zijn gebeurd in Australië.’ Andere opmerkelijke zaken zijn onder andere het bouwen van quarantainekampen en de installatie van betonblokken op skatebanen om kinderen het skaten onmogelijk te maken.

Laten we dit treurige artikel maar meteen beginnen met de grootste tranentrekker, de overleden baby’s. Hartoperaties zijn zeldzaam bij baby’s. Zo zeldzaam dat niet ieder ziekenhuis de capaciteit heeft ze uit te voeren. Dat bepaalde ziekenhuizen hun specialiteit hebben is niet zo vreemd, ook in Nederland zijn specifieke artsen en faciliteiten verdeeld over het land. In een immens land als Australië echter kan het een ramp zijn als er een locatie wegvalt: de afstanden die dan overbrugd moeten worden kunnen dan opeens gigantisch zijn.

In het geval van de hartoperaties werden de baby’s normaal gesproken naar Melbourne gebracht. Vanwege reisrestricties echter was die stad niet meer bereikbaar. De volgende mogelijkheid was Sydney, bijna 700 kilometer oostwaarts. Omdat ofwel de capaciteit in het ziekenhuis van Sydney niet toereikend was ofwel de baby’s de lange reis niet zouden overleven, konden de kleine hartpatiënten niet geholpen worden, met de dood als gevolg. Over neveneffecten van de maatregelen gesproken.

Dr. John Svigos, werkzaam in het vrouwen en kinderziekenhuis van Adelaide voor het Australische Nine News zegt hierover eind 2020:  ‘Stel je maar eens voor wat voor tragedie dat is voor de ouders, familie, verplegers en doktoren.’

De tweede coronamaatregel op de lijst is ook niet mals en doet zelfs een beetje denken aan… nee, dat mag je niet zeggen. Reizigers die van de provincie Victoria (denk aan Melbourne) en het buitenland terugkeren naar hun huis in de provincie Zuid-Australie (daar waar Adelaide ligt) moeten verplicht in quarantaine voor twee weken. Maar er is meer: ze zijn verplicht een bordje op hun deur te hangen dat aangeeft dat ze in verplichte afzondering (geef het maar een naam) verblijven. Volgens de verslaggever van Nine News dienen ze om bezoekers en bezorgers te waarschuwen. Bovendien kunnen buren de autoriteiten inlichten zodra ze een overtreding van de quarantaineregels vermoeden. “Hopelijk is het een kleine step naar het nieuwe normaal,” zegt verslaggever Harvey Biggs zonder blikken of blozen.

‘Wat er ook speelt in een land, laat het de kinderen zijn.’ Het is een wijze spreuk van Loesje, de anarchistische tekstverspreider die mensen wil laten nadenken en lachen met posters in de openbare ruimte. Maar ook dat kon niet meer. Met het afkondigen van weer een lockdown, werden betonplekken geplaatst op een skatepark dat ook veel buurtkinderen gebruiken om te stuntfietsen. James Newbury, politicus van de Liberale Partij, heeft daar een duidelijke mening over: “Eerst mogen kinderen niet naar school, en nu mogen ze ook niet meer fietsen? Wat een stomme beslissing.”

De reacties op het Twitter zijn gemengd.

@USANancy schrijft: “Goed gedaan AU (Asutralie) – jullie houden jullie bevolking gezond. In mijn land overlijden elke week duizend mensen.”

@GerardHarbison  stelt vast: “Dit klopt gewoon niet. Gerapporteerd als Covid misinformatie.”

The Laymans Take krijgt ook genoeg bijval:

@BarbaraFrea:”Ik moet ervan kotsen.”

@Jackeightnos zegt: “Ik confronteer lockdownfanatici al maanden met deze informatie. Niet één antwoord. Stilte.”

 

Australië staat, samen met buurland Nieuw-Zeeland, bekend om de strenge maatregelen die gelden sinds de winter van 2020. Die zijn vaak onnodig, tegenstrijdig met elkaar, en regelmatig buiten proportie, zeggen tegenstanders van het huidige beleid. Helemaal gezien de  weinig positief geteste mensen laat staan het aantal burgers dat overleden is met Covid- 19.

Dat er zo weinig gevallen van besmetting en sterfte zijn is volgens tegenstanders echter juist aan het strenge beleid te danken.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.