Willem Engel opgepakt wegens ‘maandenlange opruiing’ (video)

Willem Engel opgepakt wegens ‘maandenlange opruiing’ (video)

Vanmorgen is de Viruswaarheid-frontman Willem Engel opgepakt in het bijzijn van zijn vriendin Dorien. Hij liep door de wijk, toen twee agenten hem zonder directe aanleiding arresteerden. ‘Rustig, wat is dit?’ vraagt Engel. ‘Luister, u bent aangehouden voor opruiing’, is vervolgens de ‘reden’ die zonder verdere uitleg door de mannelijke agent wordt gegeven.

‘Waarom moet dit op zo’n manier eigenlijk?’, horen wij zijn vriendin nog vragen. ‘Gelijk gaan zitten’, zegt de vrouwelijke agent nu.

Het blijkt om ‘maandenlange opruiing’ te gaan. Waarom Engel juist nu wordt opgepakt, en niet eerder, is onduidelijk. Waarom hij überhaupt wordt opgepakt, is een nog betere vraag. Wetten lijken tegenwoordig interpreteerbaar, en daarmee subjectief. Wat is opruiing precies, en wanneer voldoet iets aan deze beschrijving? Wat heeft Engel precies gedaan of gezegd dat onder de wet betreffende ‘opruiing’ gaat? Dit zijn vragen waar we wellicht nooit antwoord op zullen krijgen. Zie hieronder de video waarop de arrestatie te zien is.

Breaking: Spoeduitzending van Café Weltschmerz

Vanmiddag gaat Pieter Stuurman in gesprek met juristen Jeroen Pols, Frank Staderman en Max von Kreyfelt (die Willem Engel en Jeroen Pols maandenlang een platform heeft geboden). Deze uitzending komt vanavond om 20:00 online.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tprbouw@gmail.com

Door deze gebeurtenis is het weer duidelijker geworden hoe slecht en eng de mensen zijn achter dit beleid.
Wordt wakker iedereen en sluit je aan bij de partijen die meer en meer worden gedemoniseerd. Deze demoniseringen hebben de enge en slechte beleidsmakers nodig om hun kop boven water te houden.
Maar vroeg of laat keert de wal het schip.
Ben heel benieuwd hoe zei zicht hier weer uit willen lullen, de beleidsmakers en het O.M. zetten zichzelf volslagen voor gek, het vreemde is dat ze hier natuurlijk zelf weer niet aan hebben gedacht.
Op naar 20 maart dan maar!

[…] Eerder vandaag werd bekend dat Willem Engel, voorman van Viruswaarheid en regelmatig te gast bij Café Weltschmerz, is opgepakt vanwege opruiing. Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren reageerde al snel met een filmpje dat hij plaatste op Twitter. “Wat je ook vindt van zijn opvattingen of werkwijze, daar kun je het mee eens zijn of oneens, is het een feit dat hij zover bekend nog nooit enige vorm van geweld heeft gebruikt en ook oproept om juist liefdevol en geduldig te zijn.” De arrestatie van Engel heeft volgens de politicus van FVD alle schijn van een “politieke aanhouding.” […]

De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.